Aerocrioterapia in tratamentul reumatismului

Eficienta aerocrioterapiei in afectiunile reumatismale este dovedita si practicata in peste 400 de centre numai in Europa de Vest, unde sunt tratati milioane de oameni. De aproape un an, in Bucuresti sunt doua criosaune, in centrele CrioBio, din cadrul clinicilor Bio Terra Med, unde sunt tratati pacienti, cu rezultate foarte bune.

Aceasta terapie, care consta in recirea simultana a intregului corp, la temperaturi foarte scazute, de la -120° la -180°C, pentru maxim 3 minute, in incinta criosaunelor, face parte din medicina integrativa si este destinata corectarii tulburarilor functionale si astfel, prelungirii vietii.

Mecanismele aerocrioterapiei pentru imbunatarirea sanatatii se bazeaza pe efectele anestezice, antiinflamatorii si spasmolitice, manifestandu-se prin reducerea durerii, imbunatatirea functionalitatii articulare, reducerea contracturii musculare, cresterea fortei si rezistentei musculare.

Citeste si:  Iisus, Învierea si apostolii

In reumatologie, urmatoarele afectiuni sunt ameliorate cu succes prin proceduri de aerocrioterapiei efectuate in criosaune:

osteoartrite (genunchi, sold, etc.), boli reumatismale inflamatorii cronice (artrita cronica reumatoida, spondilita anchilozanta)
osteoporoza si osteopenia (congenitale sau dobandite, cum ar fi in perioada de perimenopauza)
spondiloza cervicala si lombara
hernia de disc
fibromialgia si mialgia in general (dureri musculare)
colagenoze

In cazul bolilor sistemului musculoscheletal (de exemplu, artrite reumatoide), scopul aerocrioterapiei in tratamentul multimodal poate varia, pe baze rationale, de la minimum la maximum. Obiectivele minime includ urmatoarele: stoparea manifestarilor inflamatorii ale artritelor, diminuarea dozelor de droguri in tratamentul de atac si de intretinere, dar si asigurarea remisiei. Obiectivele maxime tintesc restabilirea functiei articulatiilor afectate pentru extensia maxima posibila. Numarul si frecventa procedurilor depind de evolutia clinica si de frecventa kinetoterapiei. Desigur, in cazul existentei proceselor degenerative articulare (artroze) si osteoporozei asociate, metodele de kinetoterapie sunt obligatorii.

Citeste si:  De ce le plac femeilor barbatii mai tineri?

Cum functioneaza aerocrioterapia?

Pe pamant, nu se inregistreaza niciodata temperaturi atat de scazute, de -180°C, in consecinta mecanismele organismului de a le detecta sunt absente. Pe parcursul unei proceduri in criosauna, viteza pierderii de caldura de la suprafata corpului este incredibila, iar organismul raspunde in totalitate, nu numai prin sistemul de termoreglare, ci prin toate mecanismele adaptative, incluzand sistemele hipotalamo-hipofizo-adrenal, imun, endocrin ?i altele. Expunerea organismului la temperaturile extrem de scazute din criosauna determina un lant de reactii de autoaparare, dar fara sa suprastimuleze mecanismele de termoreglare. Raspunsul terapeutic apare prin mai multe mecanisme: stimularea sistemului adrenal, stimularea functiei lobului anterior al hipofizei, interventia sistemului neuropeptidelor si formarii endorfinelor endogene.

Citeste si:  Din secretele oamenilor slabi

Astfel, pa langa efectele dovedite in tratarea afectiunilor reumatismale, pacientii beneficiaza si de o imbunatatire generala a starii de sanatate.

Articol realizat de Stan Constantin – Managing Partner CrioBio
Adresa centrului CrioBio: Calea Grivitei nr. 3, sector 1, Bucuresti
Programari: 0728.874.411
E-mail: office@criobio.ro
Website: www.criobio.ro


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.