Afectiunile gingivale reprezinta problema numarul 1 in igiena orala

Afectiunile gingivo-parodontale sunt cauzate de placa bacteriana, pelicula de bacterii care se formeaza pe suprafata dintilor. Daca nu este indepartata, placa bacteriana se acumuleaza atat supra si subgingival, cat si in spatiile interdentare, declansand procese inflamatorii gingivale.

Exista stadii diferite ale afectiunilor gingivale: gingivita, care se manifesta prin sangerari provocate mai ales in timpul periajului dentar; in cazul in care nu este tratata, gingivita poate evolua inspre parodontita cronica.

Citeste si:  Lily Allen sustine ca nu ar fi reusit sa slabeasca fara ajutorul hipnozei

„Prin extinderea inflamatiei catre tesuturile parodontale profunde, pungile parodontale pot afecta fixarea dintilor in oasele maxilare, radacina dintilor slabeste si poate fi necesara chiar extractia acestora. Acest proces este lent si trecut cu vederea de catre pacient, dar duce, pana la urma, la pierderea dintilor din cavitatea orala. De aceea, boala parodontala trebuie diagnosticata si tratata la timp”, explica Dr. Cinel Malita.

Citeste si:  Cu boala shopping-ului nu-i de glumit!

Pentru a preveni afectiunile gingivale cel mai important este sa mentinem o igiena zilnica riguroasa si sa facem un control periodic la medicul dentist o data la sase luni. Igiena orala corecta se face utilizand o gama completa de produse, adecvate starii de sanatate bucala, conform recomandarii medicului dentist: pasta de dinti, periuta de dinti, apa de gura, ata dentara, periuta interdentara. Periajul dintilor se face de 2 ori pe zi, minim trei minute, utilizand o tehnica de periaj corecta.

Citeste si:  Grasimile

Gama parodontax* este special creata pentru ingrijirea zilnica a persoanelor cu probleme gingivale. Aceasta include pastele de dinti parodontax* Classic, parodontax* Fluoride, parodontax* Gentle Whitening; periuta de dinti parodontax* cu peri extra-moi; apa de gura parodontax* pentru utilizare zilnica si noua apa de gura parodontax* Extra pentru ingrijire temporara intensiva, in doua variante, cu si fara alcool.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.