Afinele pot preveni cancerul

O portie de afine, servita in fiecare zi, poate preveni deteriorarea celulara asociata cancerului, sunt de parere nutritionistii britanici. Afinele sunt o sursa exceptionala de antioxidanti, flavonoide si vitamine, care le confera acest efect protector.

„Antioxidantii protejeaza celulele, stabilizand radicalii liberi si prevenind deteriorarea celulara”, afirma dr. Laura Newton, nutritionist in cadrul Departamentului de Nutritie al Universitatii Alabama din Birmingham (Marea Britanie).

Citeste si:  Beethoven, Chopin si Enescu, eficienti in terapia depresivilor

Radicalii liberi, atomi puternic reactivi, pot deteriora celulele, contribuind la aparitia cancerului. „Studiile sugereaza ca antioxidantii ajuta la combaterea radicalilor liberi, scazand astfel riscul de cancer”, completeaza Newton.

Afinele contin si cantitati mari de vitamina C, care contribuie la intarirea sistemului imunitar si ajuta organismul sa absoarba fierul. In plus, vitamina C tonifica vasele de sange.

Citeste si:  Cura de slabire la copii

Pentru a beneficia din plin de nutrientii din afine, specialistii recomanda sa le consumam proaspete, o portie (echivalentul unei cani) de afine continand doar 80 de calori.

Sursa: Newswise


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.