Afinele protejeaza impotriva hipertensiunii arteriale

Afinele pot oferi un grad ridicat de protectie impotriva hipertensiunii arteriale, potrivit unui nou studiu, realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea East Anglia (Marea Britanie) si Universitatea Harvard (Statele Unite).

Efectul benefic se datoreaza antocianinele, compusi bioactivi ai afinelor. Antocianinele apartin familiei flavonoidelor si se gasesc in cantitati mari in afine, coacaze negre, zmeura, vinete, sucul de portocale rosii si mure.

Citeste si:  Intoxicatia cu apa

Potrivit studiului, la care au participat 134.000 de femei si 47.000 de barbati si s-a derulat pe decursul a 14 ani, persoanele care consumau cel putin o portie de afine pe saptamana, prezentau un risc de a dezvolta hipertensiune cu 10% mai mic decat participantii care consumau aceste fructe rar sau foarte rar. Efectul benefic al afinelor s-a dovedit a fi mai puternic la acei participanti cu varsta pana in 60 de ani.

Citeste si:  La ce varsta se va instala menopauza? Putem afla cu un test de sange!

„Antocianinele sunt usor de incorporat in dieta zilnica. Afinele sunt cea mai bogata sursa de astfel de nutrienti, acestora alaturandu-se si coacazele negre, portocalele rosii, vinetele si zmeura”, au mentionat autorii studiului.

Sursa: Eurekalert


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.