Ai dintii sensibili? Ce sa faci pentru a avea o rutina de ingrijire corecta

Dintii sensibili dor la rece, cald, dulce, acru, in general la stimuli foarte puternici. Durerea dintelui sensibil este o durere puternica, de scurta durata, care, de obicei, dispare dupa ce stimulul este indeparatat.

Este recomandat sa faceti o vizita la medicul dentist de indata ce semnele sensibilitatii dentare apar, acesta fiind in masura sa diagnosticheze afectiunea si sa recomande rutina de igiena orala adecvata. Pentru a preveni hipersensibilitatea dentara, puteti incepe prin a folosi produse specializate pentru dintii sensibili si prin a evita pastele de dinti abrazive care accentueaza sensibilitatea, de periutele aspre sau de periajul agresiv. Este important sa va periati dintii de doua ori pe zi, cu miscari usoare, circulare, folosind o pasta de dinti special creata pentru dintii sensibili.

Citeste si:  Acupunctura, cea mai eficienta metoda de tratare a durerilor de spate

Cum trebuie alese pasta de dinti si periuta?

Pasta de dinti si periuta de dinti trebuie alese in functie de starea de sanatate a cavitatii bucale. In cazul in care medicul dentist identifica o anumita afectiune, acesta va poate recomanda o pasta de dinti specializata, cu actiune complementara procedurilor efectuate in cabinetul stomatologic.

In ceea ce priveste periuta de dinti, este recomandat ca aceasta sa aiba perii medii sau moi, deoarece o periuta cu perii prea aspri zgarie dintii si gingiile, chiar daca da impresia ca va curata mai bine dantura.

Citeste si:  Britanicii au decoperit o ciocolata care combate oboseala cronica

Pentru dintii superiori, periajul se incepe de la nivelul implantarii dintelui in gingie spre marginea libera a acestuia, iar la dintii inferiori, invers.

Solutia pentru dinti sensibili, de la Sensodyne Repair & Protect:

Sensodyne Repair&Protect este o pasta de dinti inovatoare care contine formula unica NovaMin, adaptata special pentru ingrijirea orala dintr-o tehnologie dezvoltata initial pentru stimularea regenerarii osoase.

Folosind tehnologia revolutionara NovaMin, Sensodyne Repair&Protect identifica zonele sensibile ale dintelui, formand la nivelul dentinei expuse un strat protector, asemanator cu cel natural al dintelui, care ajuta la repararea si protectia continua a zonelor sensibile. Atunci cand NovaMin intra in contact cu apa, reactioneaza rapid eliberand ioni de calciu si de fosfat, elemente care intra in compozitia naturala a dintelui.

Citeste si:  Probleme cu stomacul?

Sensodyne Repair & Protect reprezinta un progres tehnologic in ingrijirea orala de zi cu zi, permitand persoanelor afectate de hipersensibilitate dentara sa faca mai mult decat sa amelioreze durerea; prin periaj de doua ori pe zi, Sensodyne Repair & Protect va ajuta sa reparati continuu dentina expusa si va ofera protectie substantiala impotriva aparitiei durerii.

In plus, asigura toate beneficiile unei paste de dinti obisnuite, precum protectie completa, curatare si prospetime.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.