Alcoolul provoaca leziuni cerebrale treptat

Abuzul de alcoolul poate produce subtierea cortexului cerebral si leziuni severe in regiunile frontale si temporale ale creierului, potrivit unei cercetari recente. Iar cu cat consumul este mai ridicat, cu atat daunele sunt mai mari.

„Acesta este primul studiu care masoara cu precizie modificarile produse la nivelul cortexului cerebral, adica stratul de neuroni de pe suprafata creierului care sustine procesele cognitive superioare”, explica unul dintre autori. Folosind rezonanta magnetica, oamenii de stiinta au scanat creierul a 65 de participanti, dintre care 31 erau alcoolici in recuperare, iar 34 persoane care nu obisnuiau sa consume alcool.

Citeste si:  Exercitii pentru gat

„In primul rand, am descoperit ca, la participantii alcoolici, cortexul prezenta subtieri pe toata suprafata creierului. Apoi, s-a remarcat ca efectul alcoolului asupra creierului este continuu si pare a fi influentat de cantitatea consumata. Pana in prezent se considera ca persoanele care consuma alcool fie prezinta leziuni cerebrale, fie nu. Cercetarea noastra arata ca leziunile se produc la toate aceste persoane, in mod gradat, adica cu cat se consuma mai mult alcool, cu atat leziunile sunt mai mari”, explica autorii.

Citeste si:  Obiceiuri de bebelus

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.