Alearga pentru sanatatea ta si a naturii la CROSUL PADURII!

Please select a featured image for your post

ViitorPlus si Asociatia Bucharest Running Club invita toti iubitorii sportului si ai naturii sa alerge la Crosul Padurii pe 30 mai, in Parcul Herastrau.

Organizat in preajma Zilei Internationale a Mediului, Crosul Padurii este un eveniment ce are ca scop promovarea sportului in natura, cresterea constientizarii cu privire la problemele padurilor din Romania si strangerea de fonduri pentru aceasta cauza. Crosul reprezinta primul antrenament oficial de pregatire a Maratonului Bucurestiului – organizat de Asociatia Bucharest Running Club, ce va avea loc pe 17 octombrie 2010. Este al II-lea an consecutiv in care Maratonul se asociaza cu o cauza de mediu prin parteneriatul cu ViitorPlus si programul „Adopta un copac”.

Citeste si:  Prevenire consum de droguri la adolescenti

La Crosul Padurii, pe langa alergarea de aproximativ 4km, vor avea loc si cateva curse inedite:

„Familia Verde” – cros de o singura tura (1,4km) pe parcursul careia, tatal, mama si copilul/copiii trebuie sa alerge pana la finish impreuna.
„Eco-triatlon”, in care echipe de trei participanti vor concura in cadrul unei stafete pe lungimea unei singure ture la probe de alergare, ciclism si patine cu rotile.

Citeste si:  Corpul uman ar putea contine o gena "placebo"

Pe parcursul crosului si dupa acesta se vor desfasura activitati cu caracter ecologic si educativ.

Fiind un eveniment atat sportiv, dar si cu caracter caritabil in vederea strangerii de fonduri pentru cresterea de paduri, taxa de inscriere include: cheltuieli de organizare, 3 kg de maculatura si o donatie sau sponsorizare ce va fi redirectionata catre impadurirea terenurilor degradate prin proiectul „Adopta un copac!”.

Citeste si:  Carrie Underwood se mentine in forma notand tot ceea ce mananca si calculand caloriile

De ce o taxa in „copaci adoptati” si maculatura? Pentru ca Romania are nevoie sa regenereze jumatate din suprafata impadurita pierduta in doar un secol. Iar 1 tona de hartie reciclata salveaza de la taiere 15 copaci maturi. In plus, fondurile stranse din valorificarea deseurile sunt directionate tot catre impadurirea prin proiectul „Adopta un copac!”

Sunt invitati sa participe la cros toate persoanele iubitoare de sport si de natura. Inscrierile se fac prin e-mail la crosulpadurii@viitorplus.ro pana pe 28 mai 2010.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.