Algele, aliat in curele de slabire

Daca incercati sa slabiti, algele marine se pot dovedi un aliat de nadejde. O cercetare recenta arata ca senzatia de foame poate fi suprimata daca se consuma un milkshake de ciocolata in care se adauga un extract de alge marine, denumit alginat.

Femeile si barbatii care au participat la studiu si au consumat la micul-dejun combinatia de milkshake si extract de alge simteau foamea cu o intensitate de trei ori mai mica la ora pranzului, comparativ cu cei care au consumat un milkshake simplu. Suprimarea senzatiei de foame i-a facut pe participanti sa reziste mai bine dorintei de a servi o gustare intre mese.

Citeste si:  Sa papi tot din farfurie!

„Multe dintre programele de slabire se pot dovedi eficiente”, a explicat coordonatorul studiului, „insa multi oameni esueaza in a tine dietele respective cu strictete si astfel nu ajung sa slabeasca”. Suprimarea senzatiei de foame poate creste complianta la regimul alimentar, ceea ce pe termen lung inseamna cresterea eficientei dietelor.

Extractul de alge se transforma intr-un gel la contactul cu mediul acid din stomac, iar calciul adera la acest gel dens. Alimentele sunt pastrate in stomac mai mult timp, creandu-se astfel senzatia de satietate. In plus, extractul de alge nu a modificat gustul bauturii.

Citeste si:  A opta editie a Houston Farma Practic - Gura Humorului 25/27 noiembrie

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.