fbpx

Alimente care lupta impotriva cancerului

O vorba veche spune: „Esti ceea ce mananaci, sa nu ai nici un dubiu in legatura cu asta”. Calitatea hranei pe care o ingeram este hotaratoare pentru directia in care va merge organismul nostru. Noi iti prezentam mai jos sumarul listei cu alimentele ce detin propietati anticancerigene.

Pentru inceput vom vorbi despre fructele bogate in vitamina C si antioxidanti. Cum le recunoastem pe acestea? Simplu! Fructele care au un gust mai acrisor sunt cele care au cea mai mare concentratie de vitamina C, de exemplu citricele (lamaie, grapefruit, portocale, kiwi). Unii cercetatori ar sustine ca aceasta vitamina reprezinta marele leac al secolului si ca ar putea vindeca chiar si stadii incipiente ale cancerului.

Incepe, mai intai, prin a consuma cel putin doua dintre aceste fructe pe zi. Poti adauga, de asemenea, mere, capsune, fructe de padure insa si alune, nuci sau fistic. Acestea din urma sunt bogate in vitamina E, un excelent antioxidant care are rolul de a incetini imbatranirea celulelor.

Citeste si:  (P)Cat de des trebuie sa mancam legume si fructe?

Organismul nostru este grav incercat zilnic! Nu numai datorita predispozitiei genetice, ci si datorita poluarii, stresului, alimentatiei nesanatoase. Toate aceste lucruri sunt favorabile aparitiei cancerului. Din pacate, pana in prezent, nici un medic nu a aflat inca cauza pentru care apare aceasta boala. Oamenii de stiinta au ajuns insa la concluzia ca nu exista doar un singur factor, ci mai multe asocieri. Principalul nostru aliat este sistemul imunitar, iar de acesta putem avea grija numai printr-o alimentatie sanatoasa si echilibrata, bogata in toti nutrientii de care organismul nostru are nevoie.

Carnea de peste ar trebui sa fie cap de lista pentru toti oamenii. Acizii Omega3 si Omega6 pe care aceasta ii contine au o multime de beneficii pentru sanatate. Scad nivelul colesterolului, previn trombozele, stimuleaza imunitatea, reduc riscul aparitiei unor tumori canceroase precum cele mamare, cancerul de colon sau leucemia. Pestele trebuie consumat cel putin o data pe saptamana. Acizii grasi nesaturati Omega 3 si 6 se gasesc in special in carnea de somon.

Citeste si:  Relatia parinte-copil

Cerealele sunt esentiale pentru reglarea tranzitului intestinal datorita faptului ca au un continut ridicat de fribre. Astfel riscul instalarii cancerului de colon este mult mai scazut. Consumul ridicat de carne si alimente greu digerabile supun colonul la o toxicitate maxima. Acumularea acestor toxine modifica flora intestinala si, in final, conduce spre dezechilibrul unor procese fiziologice. Nu este nevoie sa mananci decat un iaurt pe zi, impreuna cu cereale precum graul integral, ovazul sau un amestec de musli. Daca nu le poti consuma pe acestea impreuna cu iaurtul, incearca cu lapte. Efectul este garantat!

Legumele prospete. Ultimele, dar nu cele din urma, legumele gen broccoli, sfecla rosie, morcovii, telina, dovleacul, mararul, patrunjelul, usturoiul, ceapa, ardeiul fac minuni pentru organismul tau. Fiecare dintre acestea are un aport mare de vitamine, minerale, dar si de substante anticancerigene. S-a demonstrat stiintific ca broccoli contine vitamine si minerale care pot incetini evolutia si instalarea celulelor cancerigene cu pana la 45%. Un litru de suc de morcovi pe zi previne cancerul de orice fel.

Citeste si:  Potasiu in exces

Daca vrei sa te pazesti, incearca eviziti aditivii oricare ar fi ei, colorantii si conservantii sintetici. Unii dinte ei pot aparea chiar si in legumele si fructele proaspete. Acorda mai multa importanta sanatatii tale! Mergi in piata si fa-ti cumparaturile direct de la sursa, adica de la taran. Renunta la colorantii din sucurile care se gasesc in comert, mai bine prepara-le tu acasa, nu mai consuma chips-uri si snacks-uri care au fost denumite „rezidurile Europei”. Invata sa traiesti si, mai ales, sa mananci „Bio”, nu este doar un concept, este un mod de viata, pe care fiecare dintre noi ar trebui sa il adopte in masura in care avem posibilitatea.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.