Alimente eco pentru o silueta armonioasa si pentru evitarea depresiei

Este deja arhicunoscut faptul ca alimentele iti influenteaza starea de spirit. Se apropie si Sarbatorile de Paste, asa ca probabil tii un post-dieta. Daca insa nu esti interesata de normele religioase, iar ouale sunt preferatele tale, fie ca sunt rosii sau cat se poate de naturale, atunci trebuie sa stii ca acestea sunt unul dintre alimentele care, consumate in cantitati mari, nu numai ca afecteaza starea de sanatate, ci si conduc la depresie.

Impactul pe termen lung al alimentelor procesate

Un studiu efectuat intr-o perioada de cinci ani de oamenii de stiinta britanici si francezi pe 3.486 de persoane a demonstrat ca exista o legatura intre alimentatie si depresie. Participantii au fost impartiti in două grupuri: „grupul care consuma alimente naturale” si „grupul care consuma alimente procesate”. Cinci ani mai tarziu, oamenii de stiinta au evaluat starea participanÅ£ilor. Astfel, studiul a aratat ca cei din grupul alimentelor prelucrate au avut un grad de risc de 58% mai ridicat de depresie. Factori cum ar fi fumatul si masa corporala sau cei care prezentau deja semne de depresie au fost depistati dinaintea demararii studiului, iar indivizii respectivi – eliminati din grupul de test. Concluzia de baza a acestui studiu a fost faptul ca alimentele prelucrate sunt un factor de risc pentru depresie dupa doar cinci ani, in timp ce produsele alimentare integrale te pot proteja impotriva ei.

Citeste si:  Sfaturi de frumusete pentru mamici

Produsele alimentare care schimba instantaneu starea de spirit

Eu, cu siguranta, cred ca ceea ce alegem sa mancam schimba instantaneu starea noastra de spirit si are un impact considerabil asupra gandirii noastre. Desigur, exista subconstientul care poate avea un cuvant greu de spus. Adica ne putem simti vinovate pentru o masa copioasa si pentru ca nu am calculat inainte caloriile si ne simtim protejate daca la pranz ne-am delectat doar cu o salata. Insa, la fel ca aceste ganduri involuntare, este evident ca produsele alimentare in sine pot afecta creierul nostru si „chimia” organismului. Studiile au aratat ca un continut ridicat de antioxidanti si acid folic intr-o dieta alimentara poate avea un impact pozitiv asupra starii tale. Mentionez unele dintre favoritele mele, care par a fi capabile sa faca minuni …

Citeste si:  Vaccinul pentru cancerul de col uterin (VIDEO)

Peste
Beneficiile medicale primare rezultate prin consumul de peste sunt atribuite continutului sau ridicat de Omega-3 acizi grasi polinesaturati. Macroul si sardinele sunt doua dintre cele mai bune feluri de peste. Dozele mai mari de peste pot reduce, de asemenea, riscul de a suferi de depresie.

Cacao
Multi dintre noi au auzit deja ca acele cantitati mari de flavanoizi in cacao pot creste fluxul de sange din creier si pot reduce oboseala fizica si mentală. Cacao se gaseste inainte de toate in ciocolata, care este totusi un produs procesat. Este indicata ciocolata amara, cu o cantitate de cel putin 70% cacao. Poti incerca cacao organica, provenita direct din boabele de cacao si pe care o poti manca simplu sau adauga ca ingredient in diverse prajituri si mancaruri preparate in casa. Nu in ultimul rand, laptele de nuca de cocos cu cacao si banane, fructe de padure sau ciocolata topita ramane un deliciu care te va face sa te simti instantaneu revigorata.

Citeste si:  Cele mai frecvente 5 boli de piele

Personal, nu cred ca este necesar sa cheltuim intreg bugetul pe alimente eco si pe suplimente. Insa este obligatoriu sa consumam zilnic fructe si legume proaspete. Sa ne straduim pe cat posibil sa mancam produse cat mai naturale si organice. In felul acesta, se pare, nu numai sanatatea si silueta noastra au de castigat, ci si starea noastra de spirit. Un zambet in plus nu strica niciodata.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.