Alimente-medicament: vinul rosu si ciocolata neagra „ucid” celulele canceroase

Vinul rosu si ciocolata sunt medicamente eficiente impotriva cancerului, potrvit unui nou studiu. Strugurii rosii si ciocolata neagra impreuna cu afinele, usturoiul, soia si ceaiurile sunt ingrediente ce „infometeaza” cancerul in timp ce hranesc corpul, este de parere William Li, Directorul Fundatiei de Angiogeneza din Massachusetts.

„Catalogam alimente in functie de calitatile lor in combaterea cancerului. Ceea ce mancam este chimoterapia pe care ne-o administram singuri de trei ori pe zi”, afirma Li. Fundatia cu sediul in Massachusetts si-a propus sa identifice alimente ce contin compusi chimici care in mod evident suprima dezvoltarea tumorilor, infometandu-le pana la disparitia totala.

Citeste si:  Grapefruitul consumat inaintea oricarei mese te ajuta sa fii mai slaba

„In jurul nostru se petrece o revolutie medicala. Daca ipoteza noastra se dovedeste a fi reala, va avea un impact major la nivelul educatiei consumatorului, serviciilor alimentare si sanatatii publice”, adauga cercetatorul.

Pe piata exista deja mai multe tipuri de medicamente, al caror scop acela de a priva tumorile de resursele de sange necesare dezvoltarii lor.

Citeste si:  De sarbatori, HapiHap a adus "1000 de zambete pentru 1000 de copii" cu sprijinul fundatiei FARA, asociatiei OvidiuRom si asociatiei ACSIS

Fundatia a comparat anumite alimente cu medicamente aprobate din aceasta categorie si a descoperit ca soia, strugurii rosii, fructele de padure, patrunjelul si nu numai sunt cel putin la fel de eficiente ca respectivele medicamente, in combaterea celulelor canceroase. Mai mult decat atat, daca sunt consumate in diverse combinatii, alimentele devin mai puternice in lupta impotriva cancerului.

„Am descoperit ca Mama Natura ne-a furnizat o gama larga de alimente si ierburi cu puternice calitati anti-angiogenezice. Pentru marea parte a populatiei mondiale, tratamentul dietar pentru cancer poate fi singura solutie accesibila, in contextul in care nu toti au resursele necesare achizitionarii medicamentelor specifice tratarii cancerului”, este de parere Li, adaugand ca studiul a relevat, de asemenea ca proprietatile anti-angiogenezice ale alimentelor topesc grasimea, contribuind astfel la promovarea si buna functionare a fluxului sanguin.

Citeste si:  Institutii angajate in campania „5 portii de legume, fructe sau suc de fructe

Sursa: Massachusettes Angiogenetic Foundation


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.