Alte mituri privind curele de slabire

Please select a featured image for your post

Este foarte important ca atunci cand ne hotaram sa urmam un regim de slabire sa fim constienti de posibilele efecte negative si sa tinem cont de indrumarile care ni le ofera specialistii in acest domeniu. Miturile vehiculate in acest domeniu se dovedesc de multe ori neadevarate cu toate ca unele persoane cred cu sfintenie in ele. 10. Masa tebuie sa dureze o jumatate de ora. Este foarte important ca mancarea pe care o furnizam organismului nostru sa fie mestecata incet. Organismul are nevoie de un anumit ritm pentru a perecepe alimentele pe care i le oferim. Este esential sa maruntim perfect fiecare inghititura de mancare indiferent de consistenta acesteia. Este foarte bine ca mesele sa fie luate lent, iar daca timpul pe care il putem acorda mesei este unul scurt, cantitatea de mancare trebuie sa fie una mai mica. 11. Cantitatea de mancare trebuie sa fie aceeasi in fiecare zi. Exista regimuri care se bazeaza pe un numar de calorii ce trebuie acumulate zilnic, de exemplu a nu se depasi 1500-2000 de calorii zilnic. Aceasta inseamna ca intreaga cantitate de mancare consumata intr-o zi trebuie cantarita si evaluat numarul de calorii pe care il contine.
Studiii importante in domeniu arata ca se poate slabi si daca in unele zile cantitatea de mancare consumata este mai mare decat in alte zile. Cel mai important este sa raspundem nevoilor organismului propriu cu o cantitate de mancare adecvata. Apa si proteinele trebuie consumate zilnic deoarece organismul nu isi poate face rezerve. Nevoile organismului variaza de la o zi la alta in functie de activitatea pe care o desfasuram – daca ritmul de lucru este unul sustinut cantitatea de mancare necesara este una mai mare.
Citeste si:  Am nevoie de psihoterapie. Ce trebuie sa fac?
12. Apa in timpul curelor de slabire. Se spune ca daca se consuma apa in timpul mesei aceasta taie apetitul. Acest lucru este partial adevarat deoarece ea tinde sa ocupe loc in stomac, lasand mai putin loc pentru restul alimentelor. Insa pe de alta parte apa va dilua sucul gastric ceea ce va face ca alimentele sa fie digerate mai greu si sa ramana o perioada mai indelungata in stomac.
Citeste si:  Cum imi invat copilul ce e bine si ce e rau?
Daca doresti sa consumi apa, acest lucru trebuie facut cu 15 minute inainte de masa sau cu 30 de minute dupa masa. Apa este foarte importanta pentru mentinerea hidratarii organismului. Unele regimuri vorbesc despre o cantitate minima de 8 pahare de apa pe zi. Insa acest lucru este de multe ori contestat. Nu este atat de important sa consumam apa ci lichide (sucuri naturale, supe, ceaiuri, etc.) echivalente cu aceasta cantitate.
Citeste si:  Femeile care nu alapteaza, predispuse riscului de diabet de tip II
13. Produsele light sunt ideale. Uneori suntem tentati sa achizitionam produse light deoarece acestea promit grasimi sau zaharuri putine. Insa aceste produse au unele dezavantaje, deoarece ne fac sa credem ca putem consuma cantitati mai mari, ceea ce este complet gresit.
paragraf>Un produs light care promite sa fie sarac in glucide ar putea fi bogat in grasimi. Ideal este sa folosim produse obisnuite in cantitati echilibrate, fara sa facem excese. 14. Stresul in curele de slabire. Stresul are o influenta majora asupra hormonilor din organismul uman. Dereglarea acestor hormoni poate duce la un apetit crescut si automat la cresterea in greutate. Evolutia greutatii poate fi foarte mult influentata pe langa altele si de stres. De exemplu, la o femeie cresterea sau scaderea in greutate ar putea fi influentata de retinerea lichidului in organism, de ciclul mentrual si de multe alte particularitati.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.