Alternative la pilula de a doua zi

Daca, din diverse motive, nu puteti apela la contraceptia de urgenta, variante de a preveni o sarcina nedorita mai exista.
Aceste metode contraceptive sunt, insa, putine, si nu va iluzionati ca ar fi mai facile sau mai usor de administrat. In primul rand, cea mai frecvent utilizata este inlocuirea pilulei cu mai multe pastile contraceptive – in functie de cantitatea de hormoni continuta de brandul la care apelati, undeva intre doua si cinci pastile vor echivala ca efect cu cea eliberata de Postinor. Asadar, trebuie sa va uitati comparativ pe prospect. Ca si la pastila de a doua zi, efectele adverse ale acestei metode contraceptive sunt greata, durerile de cap si dereglarea ciclului menstrual.

Citeste si:  Fundatia Bristol-Myers Squibb lanseaza in Romania programul Bridging Cancer Care

O alta optiune este apelarea la ParaGard, un dispozitiv intrauterin in forma de T care se introduce in uter (numai de catre ginecolog, in general doar el avand acces la acest tip de sterilet). Acesta actioneaza prin prevenirea fertilizarii ovulelor de catre spermatozi sau, ulterior, prin „tinerea la distanta” fata de uter a ovulului fertilizat. Pentru a se dovedi eficient ca metoda contraceptiva de urgenta , ParaGard trebuie introdus in maximum cinci zile de la contactul sexual neprotejat. Si in acest caz exista, evident, efecte adverse, cele mai frecvente fiind crampele abdominale si ciclul menstrual neregulat

Citeste si:  Merele reduc colesterolul si ajuta la scaderea in greutate

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.