Ambalajele inteligente ne pot feri de toxiinfectii alimentare

Oamenii de stiinta britanici au realizat un ambalaj inteligent pentru depozitarea alimentelor, capabil sa ne spuna cand acestea nu mai sunt bune pentru consum. Ambalajul este realizat dintr-un plastic care isi schimba culoarea pentru a ne preveni ca riscam sa ne imbolnavim daca mancam respectivele produse.

Ambalajul are capacitatea de a detecta daca pestele, carnea sau legumele frunzoase au trecut de data optima pana la care sa fie consumate sau daca au stat afara din frigider mai mult decat trebuie. In plus, ne atentioneaza atunci cand ambalajul este deteriorat, iar continutul si-a pierdut proprietatile.

Citeste si:  Proteine

Potrivit specialistilor, ambalajul le va fi de ajutor consumatorilor sa se asigure ca alimentele nu sunt un pericol pentru sanatate si va trage un semnal de alarma pentru aceia care nu acorda atentie datelor de expirare inscrise de obicei pe ambalaj.

Ambalajul va putea fi folosit pentru carne, peste sau salata si este „programat” sa-si schimbe culoarea atunci cand nivelul de oxigen depaseste nivelul prestabilit sau la identificarea modificarilor chimice determinate de alterarea alimentului.

Citeste si:  In genunchi in fata ta

„Speram ca acest nou ambalaj sa reduca riscul de imbolnavire provocata de consumarea alimentelor alterate, dar si sa previna risipa de alimente”, a declarat coordonatorul cercetarii, prof. Andrew Mills de la Universitatea Strathclyde (Marea Britanie). Acesta a adaugat ca ambalajul ar putea fi disponibil pe piata in urmatorii doi ani.

Sursa: ANI

Citeste si:  14 moduri in care ii arati celui mic ca il iubesti

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.