Andre Green – intre psihanaliza, literatura si antropologie

In perioada 10-11 octombrie 2009, Asociatia pentru Promovarea Psihoterapiei (A.P.P.) si Facultatea de Psihologie a Universitatii Spiru Haret din Bucuresti organizeaza workshop-ul: „Andre Green – intre psihanaliza, literatura si antropologie”. Evenimentul este creditat de Colegiul Psihologilor din Romania cu 5 credite.

Andre Green este un psihanalist francez care studiat medicina (specialist in psihiatrie) la Paris si a lucrat in cateva spitale. In 1965, dupa ce si-a terminat formarea in psihanaliza, a devenit membru al Societatii de Psihanaliza din Paris, al carui presedinte a fost intre 1986 si 1989. Intre anii 1975 si 1979 a fost vicepresedinte al Asociatiei Internationale de Psihanaliza iar intre 1979 si 1980 a fost profesor la University College London, se arata pe site-ul Asociatiei pentru Promovarea Psihoterapiei.

Citeste si:  Anemia

Workshop-ul va fi coordonat de Dr. Psih. DANIELA LUCA, si va acoperi teme precum: psihanaliza starilor limita; conceptia psihanalitica a afectivitatii si afectului la Andre Green; narcisismul de viata si narcisismul de moarte; tert, tertietate, absentul si dublul; cauzalitatea psihica intre natura si cultura.

Taxa de participare este de 200 ron, respectiv 150 ron pentru studenti.

Citeste si:  Mai, luna luptei impotriva cancerului de piele

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.