Angajatii Europharm Distributie, voluntari pentru construirea de locuinte pentru familiile defavorizate

Please select a featured image for your post

In ultimele 15 luni, aproximativ 270 de angajati ai Europharm Distributie, parte a companiei GlaxoSmithKline (GSK) Romania, au cumulat 4.200 de ore de munca voluntara in cadrul proiectului „Construim impreuna pentru o viata sanatoasa”, derulat in parteneriat cu Habitat for Humanity pentru a construi locuinte destinate familiilor defavorizate din localitatile Dej (judetul Cluj), Medgidia (Constanta), Beius (Bihor), Craiova (Dolj), Radauti (Suceava), Baltesti (Prahova), Moinesti (Bacau). Finalizarea acestui proiect a fost marcata la sfarsitul saptamanii trecute, cand 28 de voluntari ai companiei Europharm Distributie au ajutat la construirea a patru locuinte in comunitatea argeseana Oarja.

In total, 27 de familii fara posibilitati materiale din opt judete ale tarii vor putea locui in case primitoare, izolate termic si bransate la utilitati. Pana la acest proiect, oamenii isi duceau traiul in case saracaciose, la rude sau in gazda. De acum, acestia vor beneficia de case cu dormitor, cu baie si bucatarie, iar in cazul familiilor mai numeroase sunt construite duplexuri sau case cu doua camere la etaj.

Citeste si:  Diferente raceala si gripa

„Suntem mandri ca angajatii Europharm Distributie au imbratisat din tot sufletul acest proiect si ca si-au dedicat munca si timpul pentru a-i ajuta pe semenii lor sa poata avea o viata mai sanatoasa. Astfel, reusim in fiecare zi sa facem inca un pas inainte in indeplinirea obiectivului nostru de a deveni un lider in piata de distributie de medicamente, prin implicarea noastra in rezolvarea problemelor din comunitatile locale care au nevoie de ajutor”, a declarat Margareta Mares, Director General Europharm Distributie.

Citeste si:  Week-end de formare, informare si intalnire pentru sanatate la Viscri (Brasov)

O actiune cu insemnatate deosebita in proiectul „Construim impreuna pentru o viata sanatoasa” a constant in reamenajarea unui centru de zi pentru 40 de copii, in localitatea Ioanis (judetul Bihor), in parteneriat cu fundatia „Caminul Francesco” si cu un schit de calugarite franciscane. Scopul principal al fundatiei este acela de a asigura conditiile necesare pentru cresterea, educarea si formarea copiilor proveniti din familii aflate in dificultate, iar ajutorul acordat de voluntarii Europharm Distributie a facut ca misiunea acestora de a ingriji acesti copii sa poata fi indeplinita.

„Statisticile arata ca cei mai afectati de lipsa unei case sunt copiii, care se imbolnavesc de astm, de meningita si alte boli grave, iar durata lor de viata scade. Cele 12 echipe Europharm Distributie ne-au fost alaturi in misiunea noastra de a eradica locuirea saracacioasa, oferindu-le copiilor din familiile dezavantajate posibilitatea de a creste si de a se dezvolta sanatos. Le multumim celor peste 270 de voluntari din partea Europharm Distributie ca sunt alaturi de noi inca din 2009”, a declarat Mona Prisacariu, Director Dezvoltare resurse si comunicare al Habitat for Humanity Romania.

Citeste si:  7 mancaruri inselatoare

In cadrul acestui proiect, Europharm Distributie a pus la dispozitia familiilor nevoiase atat forta de munca a voluntarilor, cat si donatii prin care au fost acoperite costul materialelor constructii folosite pe santier, precum si consultanta in project management din partea Habitat for Humanity.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.