Animalele de companie nu cresc riscul de alergii la copiii mici

Decizia de a lua copilului un animal de casa inca din primele luni de viata ale acestuia nu creste riscul de alergii, arata un nou studiu. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au monitorizat un grup de 565 de copii, de la nastere si pana la varsta de 18 ani, cand le-au prelevat probe de sange pentru a cauta anticorpi naturali la parul de caine si de pisica.

Citeste si:  Tocurile inalte - sexy dar... santoase?

Rezultatele au aratat ca expunerea la un animal de casa in primul an de viata este cea mai importanta perioada de expunere, avand, in unele cazuri, un rol protectiv. Tinerii barbati ale caror familii au tinut in casa un caine in primul lor an de viata prezentau un risc cu 50% mai mic de a deveni sensibil la parul de caine, comparativ cu cei care nu fusesera expusi la animale in aceeasi perioada a vietii.

Citeste si:  Sanatate - candidoza (partea II)

Atat barbatii, cat si femeile prezentau un risc cu 50% mai scazut de a deveni sensibili la parul de pisica, daca traisera in aceeasi casa cu o pisica in primul an de viata.

„Studiul dovedeste ca experientele traite in primul an de viata sunt asociate cu starea de sanatate de la varsta adulta, iar expunerea la animale de casa nu creste riscul ca viitorul adult sa dezvolte alergii, ba chiar poate avea un rol benefic”, au explicat autorii studiului.

Citeste si:  Cefaleea - aliatul stresului

Sursa: Eurekalert


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.