Apa, secretul pentru a scapa de kilogramele in plus

Rezultatele unui studiu clinic recent au aratat ca persoanele care consuma doua pahare cu apa inainte de fiecare masa pot scapa de mai multe kilograme nedorite in decursul aceleiasi perioade de timp, comparativ cu cele care urmeaza o dieta saraca in calorii, insa nu beau apa. Mai precis, participanti la studiu au pierdut cu 2.3 kilograme mai mult in decursul a 12 saptamani.

Citeste si:  Cura de morcov iti intinereste organismul

Apa nu inlocuieste mesele zilnice, ci le completeaza pentru a garanta obtinerea rezultatelor dorite. „In decursul a 12 saptamani, participantii care au baut apa inainte de fiecare masa principala a zilei, au slabit cu 2.3 kilograme mai mult decat cei care nu au facut acest lucru”, a explicat dr. Brenda Davy, coordonatoarea studiului.

Aparent, motivul pentru care bautul apei inainte de masa are un efect atat de spectaculos este acela ca, desi lichidul are zero calorii, ne confera o senzatie de satietate chiar inainte de a incepe sa mancam, ducand astfel la reducerea cantitatii de calorii consumate propriu-zis in timpul mesei.

Citeste si:  Discutiile cu prietenele despre probleme personale: important factor de stres

In plus, pentru o silueta de invidiat, specialista recomanda sa inlocuim bauturile carbogazoase pe care le consumam in timpul zilei, cu apa. Spre exemplu, o cutie obisnuita de racoritor (circa 330 ml) contine aproximativ zece lingurite de zahar, adica 150 de calorii.

Sursa: Eurekalert


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.