Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor initiaza programul „Cinstire si recunostinta”

Please select a featured image for your post

Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor a initiat vineri (06.05.2011), orele 13.30, la Clinica de Pediatrie, etaj 7 Institutul Clinic Fundeni programul „Cinstire si recunostinta” prin ceremonia de comemorare cu dezvelirea placii IN MEMORIAM DR. ION IVAN.

Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor, in semn de recunostinta fata de cei care si-au dedicat viata si cariera sanatatii si vietii oamenilor, a initiat un program privind cinstirea memoriei acestora, denumit „Cinstire si recunostinta pentru medicii, cadrele medicale si specialistii care si-au dedicat viata profesionala sanatatii si vietii oamenilor”. Acest program consta, in mare, in organizarea de ceremonii si amplasarea de monumente si placi comemorative, realizarea unui site cu istoricul sistemului de sanatate din Romania care va contine si pagini dedicate memoriei medicilor, cadrelor medicale si specialistilor care s-au remarcat prin fapte deosebite in domeniul sanatatii.

Citeste si:  Tratarea porilor mariti

In acest sens, in data de 06 mai 2011, incepand cu ora 13:30, cu ocazia implinirii a 7 ani de la disparitia dintre noi a distinsului medic pediatru si prieten dr. Ion Ivan (1952-2004), in semn de adanca recunostinta pentru daruirea intregii sale cariere ingrijirii si salvarii copiilor bolnavi, Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor cu sprijinul familiei Ivan, a conducerii Institutului Clinic Fundeni si a Clinicii de Pediatrie Fundeni, precum si cu sprijinul S.C. Marmura Pantelimon, a organizat ceremonia de comemorare, cu dezvelirea placii IN MEMORIAM Dr. ION IVAN.

Citeste si:  Nou medicament indicat in tratarea cancerului de stomac sau gastro-esofagian metastatic

In cadrul ceremoniei au luat cuvantul personalitati din lumea medicala, reprezentanti ai organizatiilor de pacienti si prieteni ai celui care a fost Dr. Ion Ivan, printre care: Dl. Prof. Dr. Constantin Arion (Seful Clinicii de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni), Dl. Dr. Gheorghe Chiriac-Babei, Dl. Prof. Jderu, Dl. Vasile Barbu ( presedinte ANPP), Dna Olga Cridland (presedinte Asociatia PAVEL), Dna. Dr. Dragan (reprezentant Colegiul Medicilor din Romania), Dl. Ganescu C. Radu (Presedinte Asociatia Pacientilor cu Talasemie), Dna. Maria Culescu (Presedinte Asociatia Mame) si multe alte personalitati din domeniul sanatatii.

S-a nascut la data de 21 octombrie 1952 in localitatea Matasaru, judetul Dambovita, a absolvit Facultatea de Medicina „Carol Davila” Bucuresti si a efectuat secundariatul in Clinica de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni – Bucuresti sub indrumarea Prof. dr. Gheorghe Goldis. A devenit medic specialist, medic primar, cadru didactic, doctor in medicina, apoi sef de sectie in cadrul aceleiasi clinici si a fost un bun colaborator cu alti specialist din din Institutul Clinic Fundeni. Si-a dat intreaga masura a vocatiei, a pasiunii si a pregatirii sale profesionale, in ingrijirea si salvarea copiilor bolnavi. A cazut la datorie in data de 04 mai 2004, in mijlocul micutilor sai pacienti pe care i-a slujit cu devotiune, pana in ultima clipa.

Citeste si:  Ce este kinetoterapia?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.