Asociatia Romana pentru Terapia prin Jocul cu Nisip va invita la seminarul „Psihodiagnostic prin jocul cu nisip”

Please select a featured image for your post

De-a lungul timpului au fost numeroase incercari de a adapta tehnica jocului cu nisip la demersul psihodiagnostic. Din moment ce clientul, adult sau copil, creeaza in ladita cu nisip o imagine a propriei lumi interioare, ce ne spune aceasta imagine sau serie de imagini despre dinamica sau despre starea lui psihica la un moment dat? Putem obtine informatii psihodiagnostice din imaginea tridimensionala creata de client? Putem formula un psihodiagnostic pe baza imaginii create in ladita cu nisip? Se pot scora imaginile create in ladita cu nisip astfel incat sa se obtina o buna discriminare a populatiei clinice de populatia ne-clinica?

Citeste si:  Trucuri pentru coapse mai ferme: afla miscarile care te ajuta sa-ti definesti musculatura

Raspunsurile pe care de-a lungul timpului specialistii le-au obtinut la aceste intrebari pot fi utile atunci cand lucram Sandplay Therapy cu pacientii. Vom explora aceste preocupari, modurile de lucru si raspunsurile la provocarile demersurilor de diagnoza in cadrul seminarului Psihodiagnostic prin jocul cu nisip.

Locatie: Str Popa Savu Nr 3, sect 1 Bucuresti (sediul Asociatiei Romane pentru Terapia prin Jocul cu Nisip)
Data: 17 martie 2012
Durata: 10.00 – 16.00
Pret: 80 Ron/persoana
Inscrieri si info: Psih Daniela Neagu – 0735537221, office.sens@yahoo.com; PR Exec Cecilia Bolozan – 0723288924, grupuri.sens@yahoo.com

Citeste si:  Spune NU Histerectomiei!

Certificat de participare se acorda la finalul seminarului.

Repere:

Margaret Lowenfeld – teoria protosistemului, relatia intre emotie si gandirea nonverbala si preverbala – tehnica „Lumea”

Charlotte Buhler – indicatorii de lumi ( lumi, agresive, lumi goale, lumi dezorganizate/inchise/rigide) – testul „Lumea”

Hedda Bolgar si Liselotte Fisher – alegerea, cantitatea, forma, continutul, comportamentul, verbalizarea – Testul Lumii Mici

Dora Kalff – indicatorii stadiilor de dezvoltare si diferenta de gen in sandplay

Laura Ruth Bowyer (Pickford) – categorii de scorare, norme de dezvoltare pentru copii si adulti din populatia clinica si nonclinica, identificarea ifluentei QI asupra imaginii din ladita, jocul cu nisip ca instrument proiectiv pentru copiii cu retard mental, indicatori ai necesitatii interventiei terapeutice (cand este terapia necesara si ce trebuie avut in vedere)

Citeste si:  Atentie, viitoare mamici! Copiii cu greutate mai mica la nastere pot ajunge depresivi!

Tendinte noi – Imaginea din ladita in functie de varsta si genul copiilor; Imaginea din nisip in functie de varsta si sanatatea mintala a copiilor; Stadii piagetiene in Sandplay; MMPI si productiile sandplay ale adultilor; Sandplay cu pacienti psihiatrici; Sandplay cu persoane abuzate in copilarie; Sandplay cu populatii speciale


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.