Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism isi deschide noul sediu

Please select a featured image for your post

Luna aceasta si-a deschis portile noul sediu al Asociatiei pentru Interventie Terapeutica in Autism, sediu care functioneaza ca centru de terapie si informare in ceea ce priveste tulburarile din spectrul autist, se arata intr-un comunicat de presa remis de organizatie.
Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism este o organizatie non-guvernamentala, non profit care functioneaza sub forma unui centru pentru terapie si recuperare a copiilor diagnosticati cu tulburare pervaziva de dezvoltare.

Citeste si:  Lilly Diabetes aduce in Romania un dispozitiv pentru injectarea insulinei special pentru copii

Ideea dezvoltarii acestui centru s-a nascut din dorinta de a promova interventia timpurie in tulburarile de dezvoltare. Centrul, infiintat in septembrie 2009 ofera servicii de evaluare, interventie (terapie comportamentala aplicata, logopedie), informarea si consilierea familiei, cursuri de informare si worshopuri adresate deopotriva parintilor si specielistilor in domeniu, monitorizarea interventiilor home-based.

In cadrul centrului, copiii beneficiaza de programe de terapie comportamentala aplicata ABA (Applied Behavior Analysis) si PECS (Picture Exchange Communication System), metode de terapie care au obiective mari pe care insa le impart in sarcini mici, astfel incat fiecare mica victorie sa fie recompensata si sarbatorita in mod special. Fiecare copil beneficiaza de propriul sau program pe care il parcurge in propriul sau ritm.

Citeste si:  Putem influenta sexul copilului nostru?

Evaluarile initiale, periodice, finale sunt analizate in echipa (parinti, terapeuti, coordonator) iar obiectivele se stabilesc totdeauna in functie de necesitatile copilului. Aceste obiective se refera atat la abilitati ce trebuie construite (imitare, comunicare si limbaj, autoservire masa, toaleta, spalat, imbracat; socializare si joc, etc), cat si la comportamente ce trebuie inlaturate/ inlocuite (autostimulari, comportamente neadecvate, de protest, etc).

Citeste si:  Varza acra e mai sanatoasa

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.