Astazi se deschid portile Congresului ARCE

Astazi, 11 noiembrie 2009, debuteaza la Rin Grand Hotel, Bucuresti, evenimentele ARCE 2009: al V-lea Congres National al Asociatiei Romane de Chirurgie Endoscopica, a II-a Conferinta Nationala a S.N.C.A.M.R. (Societatea Nationala de Chirurgie a Asistentilor Medicali din Romania) si Simpozionul de Chirurgie Pediatrica Minim-invaziva al Societatii Romane de Chirurgie Pediatrica.

Lucrarile stiintifice din cadrul evenimentelor ARCE 2009 se vor desfasura in perioada 11 – 14 noiembrie 2009, sub Presedintia Prof. Dr. Mircea Beuran, fiind insotite de Cursul Post-Congres „Chirurgia Laparoscopica a colonului si rectului” si de o expozitie medicala de specialitate in care vor fi prezente 18 dintre cele mai importante companii din domeniu.

Citeste si:  Infectii ale urechilor

Organizatorii acestor prestigioase manifestari la care sunt asteptati peste 600 de participanti din tara si de peste hotare sunt Asociatia Romana pentru Chirurgie Endoscopica si alte Tehnici Interventionale (A.R.C.E.), Societatea Romana de Chirurgie (S.R.C.), Societatea Nationala de Chirurgie a Asistentilor Medicali din Romania (S.N.C.A.M.R.), Fundatia de Chirurgie Laparoscopica si Toracoscopica, Fundatia pentru Chirurgia Ficatului, Sectiunea de Chirurgie Minim-invaziva a Societatii Romane de Chirurgie Pediatrica si Societatea Romana de Endoscopie Digestiva.

Citeste si:  Tocurile supun talpile la o presiune de cateva ori mai mare decat greutatea corpului

Dintre personalitatile de renume de peste hotare invitate la Congres ii amintim pe Roberto Bergamaschi (SUA), Robrecht Van Hee (Belgia), Ginfranco Silecchia si Antonello Forgione (Italia), Grigor Gortchev (Bulgaria), Adrian Lobontiu si Sorin Vartolomei (Franta).

Congresul isi propune sa discute probleme de actualitate in chirurgia minim-invaziva, noutati tehnologice
(chirurgie robotica, NOTES), laparoscopia in ghidurile de practica medicala, precum si temele clasice de chirurgie eso-gastrica, colo-rectala, hepato-pancreatica, metabolica, toracoscopica si endocrina.
Programul stiintific cuprinde, printre altele, o „Sesiune NOTES, SILS” (participa Antonello Forgione, Niculae Iordache, Victor Tomulescu), o „Sesiune Chiurgie Robotica” (Irinel Popescu, Mircea Beuran), precum si doua Mese Rotunde: „Boala de relux gastroesofagian” (Cristian Gheorghe, Florin Turcu, Adrian Lobontiu) si „Abordarea minim-invaziva in ORL” (Codrut Sarafoleanu).

Citeste si:  Cum sa ne tonifiem bustul prin exercitii?

Ceremonia de Deschidere Oficiala a Congresului are loc astazi, 11 noiembrie 2009, la orele 18:00, in Sala Geneva din cadrul Hotelului Rin Grand.

Va invitam sa vizitati pagina internet oficiala a Congresului: www.arcecongres.ro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.