fbpx

Astenia de primavara

Please select a featured image for your post

Ce este astenia de primavara?

Denumita medical neurastenie, astenia de primavera afecteaza, in special, persoanele de sex feminin si, in general, persoanele cu o sensibilitate ridicata si un sistem imunitar scazut.

Care sunt cauzele asteniei de primavara?

Astenia de primavara este cauzata de reactiile organismului in procesul de trecere si adaptare de la anotimpul rece, in care si-a consumat rezervele de vitamine si minerale, la schimbarile meteorologice si de regim alimentar si la surplusul de lumina, specifice acestui anotimp.

Semnele si simptomele asteniei de primavara

Citeste si:  Fructele de padure pot tine boala Parkinson la distanta

Astenia de primavara se manifesta in plan fizic, mental, senzorial si prin tulburari de dinamica sexuala, diminuarea libidoului etc.

Principalele simptome ale asteniei de primavara: stare de apatie, stare de epuizare fizica, palpitatii, tristete, indispozitie, lipsa de motivatie, nervozitate, tulburari de memorie, comportament labil, iritablitate, somnolenta sau insomnie, anxietate, tulburari de alimentatie, cefalee, ameteala.

Cum se trateaza astenia de primavara?

Psihologii recomanda depasirea cat mai rapida a acestor stari pentru a nu determina instalarea depresiei.

Tratamentul medicamentos nu este indicat. Pentru remineralizarea si revitaminizarea organismului specialistii recomanda o alimentatie sanatoasa si echilibrata din care sa nu lipseasca vegetalele, sucurile preparate din legume si fructe proaspete, galbenusul de ou, carnea de pui, peste si vita. In aceasta perioada regimul alimentar trebuie imbogatit cu migdale, nuci, arahide, curmale, smochine, cereale, banane, sparanghel, morcov, telina, varza, spanac, macris, hrean, sfecla rosie, praz, masline, ciuperci, marar, linte, fasole, patrunjel, papadie, orez, soia, salata verde de gradina, ridichi, ceapa verde, urzici, stevie, loboda alba si rosie, mere si citrice.

Citeste si:  Muscaturile de animale

Verdeturile de primavara au un continut bogat de fier, zinc, calciu, magneziu, vitamine A,B,C,E care detoxifica organismul si participa la procesele de reconstructie celulara.

Pentru recapatarea tonusului se recomanda evitarea consumului de cafea, practicarea de exercitii fizice, miscarea in aer liber, expunerea la lumina solara, pastrarea unui echilibru rational intre efort si odihna si desfasurarea unei activitati cat mai variate.

Citeste si:  Cum sa faci acasa bere fara alcool

De retinut este faptul ca, pe fondul starilor provocate de astenia de primavara, persoanele care sunt diagnosticate cu ulcer duodenal se pot confrunta cu o recidiva, de asemenea, si cele care sufera de nevroza sau psihoza, pot resimti o agravare a acestor boli.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.