Astmul netratat la mama afecteaza fatul

Please select a featured image for your post

Potrivit unuia dintre cele mai de amploare studii de gen, realizat recent de cercetatorii de la Unversitatea din Montreal, femeile insarcinate care nu urmeaza tratamentul pentru astm pe timpul sarcinii risca sa transmita afectiunea fatului.

Rezultatele studiului arata ca 32,6% dintre copiii femeilor care si-au neglijat afectiunea pe durata sarcinii dezvolta, la randul lor, tulburari respiratorii.

Citeste si:  Copiii-cea mai mare bucurie

Studiul a fost realizat prin examinarea cazurilor a circa 8.300 de copii ai caror mame fusesera diagnosticate cu astm, de la nastere pana la varsta de 10 ani. De asemenea, cercetarea a vizat aspecte legate de istoricul medical al familiei, stilul de viata si factorii de mediu – acestea fiind analizate prin prisma raspunsurilor oferite de parinti la o serie de chestionare.

Citeste si:  Fotografiere copii

„Astmul mamei, lasat netratat pe timpul sarcinii, poate declansa o reactie tranzitorie, dar importanta, la fat care sa afecteze dezvoltarea plamanilor acestuia si ulterior sa creasca riscul ca respectivul copil sa dezvolte afectiuni astmatice in timpul copilariei”, avertizeaza autoarea cercetarii Dr. Lucie Blais, profesor la Universitatea din Montreal, Facultatea de Farmacie.

„Am descoperit ca neglijarea tratamentului pentru astm pe durata sarcinii are un impact semnificativ asupra copilului – o consecinta care este independenta de orice alti factori”, adauga cercetatoarea, subliniind ca este de o importanta majora ca medicii impreuna cu viitoarele mame sa trateze adecvat afectiunea, nu doar pentru a evita eventualele complicatii ale acesteia, dar fi pentru sanatatea copilului.

Citeste si:  Fobiile

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.