Atacurile de astm pot fi declansate de infectii bacteriene

Este un fapt cunoscut ca infectiile virale pot declansa atacuri de astm, precum si respiratia dificila, tusea si wheezing-ul asociate cu acestea. Insa, in vreme ce infectiile virale nu pot fi tratate, oamenii de stiinta de la Centrul Pediatric Danez pentru Astm (DPAC), din cadrul Universitatii din Copenhaga , si specialistii de la Spitalul Gentofte au descoperit ca si infectiile bacteriene – tratabile prin administrarea de antibiotice – pot constitui factorul declansator al atacurilor astmatice.

Citeste si:  Lucruri de care un copil are nevoie

„Pe langa cunoscuta legatura dintre infectiile virale si atacuri, am descoperit o relatie semnificativa intre infectiile bacteriene si atacurile acute de astm”, explica prof. Hans Bisgaard, profesor de pediatrie la DPAC.

In cadrul studiului au fost examinati 361 de copii, cu varsta cuprinsa intre patru saptamani si trei ani, in urma examenului medical observandu-se ca atacurile astmatice se produceau pe fondul unor infectii bacteriene si virale. Rezultatele au aratat ca numarul atacurilor era la fel de mare la copiii cu infectii respiratorii bacteriene ca si la cei care sufereau de infectii virale.

Citeste si:  Remedii naturiste pentru oboseala cronica

„Rezultatele indica faptul ca bacteriile pot agrava simptomele astmului, chiar daca pacientul nu a contractat un virus”, explica Bisgaard. „Concluziile studiului ofera oportunitatea unei metode de tratament complet noi a atacurilor severe de astm. Nu putem trata infectiile virale, insa oamenii de stiinta vor investiga acum daca tratamentul cu antibiotice poate ajuta copiii cu astm”.

Citeste si:  Cum ne protejam de artroza?

Efectele administrarii de antibiotice in tratamentul atacurilor astmatice la copii vor fi analizate in cadrul unui test clinic la scara larga, programat sa inceapa in curand la DPAC.

Sursa: Universitatea din Copenhaga


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.