Ateliere si prezentari cu prilejul Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati

Please select a featured image for your post

Centrul de Integrare Profesionala a Persoanelor cu Dizabilitati (C.I.P.P.D), creat in cadrul proiectului POSDRU2007/15/6.2/S/7, va organiza evenimentul Parteneri pe acelasi Drum, dedicat persoanelor cu dizabilitati, sub egida zilei de 3 Decembrie, Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati.

Evenimentul se desfasoara in cadrul proiectului: Crearea si implementarea modelului integrat de evaluare, formare profesionala si angajare pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati din Romania, proiect finantat prin Fondul Social European, POSDRU2007/15/6.2/S/7.

Scopul evenimentului este de a reuni persoanele cu dizabilitati si furnizorii de servicii sociale, prin participarea la diferite ateliere si prezentari, dezvoltate in cadrul programului. Alaturi de persoanele cu dizabilitati sunt invitati reprezentanti ai insitutiilor publice si private, reprezentanti ai partenerilor proiectului si reprezentanti media.

Citeste si:  Transplant de trahee creata in laborator

Centrul de Integrare Profesionala a Persoanelor cu Dizabilitati este primul centru de evaluare complexa a potentialului de dezvoltare profesionala a persoanelor cu dizabilitati din Romnia inspirat de modelul implementat cu succes in Austria. Obiectivul centrului este de a implementa un model de reabilitare ocupationala si integrare sociala a persoanelor cu dizabilitati prin adaptarea programelor de formare vocationala la particularitatile de nvatare ale persoanelor cu dizabilitati, dezvoltarea serviciilor de suport alternativ, consiliere si suport oferit angajatorilor pentru a include pe piata muncii persoane cu dizabilitati, cu scopul integrarii socio-profesionale a beneficiarilor.

Citeste si:  Grasimi bune pentru sanatate

Prin intermediul proiectului, se vor dezvolta locuri de munca pentru persoanele cu dizabilitati, care vor beneficia de serviciile Centrului de Integrare Profesionala a Persoanelor cu Dizabilitati, iar serviciile de informare si acordare de suport tehnic angajatorilor vor determina cresterea gradului de ocupare a persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii.

Proiectul este implementat in parteneriat cu cele mai mari organizatii in pregatirea si asistenta persoanelor cu dizabilitati fizice si mentale din Austria, cu o experienta de peste 30 de ani n domeniu, respectiv cu Centrul pentru Pregatire Profesionala si Reabilitare – Austria (BBRZ), ProMente – Austria si Asociatia Austriaca a Asistentilor Sociali (OBDS). Organizatiile partenere din Romnia sunt: Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale, in calitate de aplicant, Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din Romnia (ONPHR) si Centrul de Formare Continua si Evaluarea Competentelor in Asistenta Sociala (CFCECAS).

Citeste si:  Lipsa de somn te pune in pericol, pentru ca oboseala provoaca somnambulism

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.