fbpx

Atelierul de panza – 23.000 de sacose din panza naturala realizate de persoane aflate in dificultate

Please select a featured image for your post

La 2 ani de la initierea proiectului Sacosa de panza, ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila a extins proiectul sub denumirea „Atelierul de panza”, continuand sa dezvolte activitati bazate pe principiile economiei sociale.

Atelierul de panza este un puzzle de valori care se imbina. Piesele lui: valorile economica, sociala si de mediu se potrivesc pentru a da ceva unitar. Daca pana acum intr-o activitate economica aceste piese nu se imbinau bine si trebuiau fortate: ba mai taiai coltul unei piese de mediu, ba injumatateai una sociala, acum avem un model in care toate acestea se potrivesc.

Citeste si:  Dusmanul meu: anorexia

Imbinand aceste valori, s-a reusit realizarea pe perioada 2009-2011 a 23.000 de sacose din panza naturala in atelierul social si cu ajutorul doamnelor de la domiciliu. Sacosa de panza este cel mai cunoscut produs Atelierul de panza si este conceputa ca o alternativa ecologica la pungile de plastic. De aceea tesatura folosita este bumbacul netratat, nevopsit si neinalbit, iar eticheta este din hartie reciclata. Pentru ca obiectele din panza sunt utile, trainice si multifunctionale, sacosei de panza i s-au alaturat si alte produse: ghiozdane, sorturi de bucatarie, veste, huse de telefon, semne de carte. Tot cu gandul la mediu, se incearca in atelier, sub forma unui experiment, o noua metoda de imprimare, mai simpla: linogravura.

Citeste si:  De ce romanii nu cer ajutor de la psiholog?

Programul din atelier incepe cu sosirea celor 3 angajate, persoane aflate in dificultate, care beneficiaza de un program de reinsertie sociala. Adaptandu-se muncii din atelier, ele capata experienta, invata sa respecte un orar, o norma, relatia cu un angajator si deprind abilitati pentru a se integra pe piata muncii. 10 persoane cu probleme sociale au fost angajate in cadrul atelierului social si au contribuit la bunul mers al proiectului. Alaturi de ele, 3 doamne cu dizabilitati fizice, lucreaza la domiciliu.

Pentru viitor, proiectul isi propune sa continue aplicarea principiilor economiei sociale in activitatile sale si sa devina un atelier comun, similar altora unde sunt respectate valorile sociale si de mediu.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.