Atentie la ce rontaim cand mergem la film!

Data viitoare cand mergem la cinematograf ar trebui sa ne gandim de doua ori inainte de a ne cumpara un meniu-popcorn, ne avertizeaza specialistii, deoarece gustarea, avand un continut ridicat de sare si calorii, poate dauna sanatatii si siluetei.

Revista Which?, care a derulat cercetarea, a descoperit ca o portie normala de popcorn contine 1.260 de calorii si 79.6 g grasimi, adica mai mult decat cantitatea maxima recomandata zilnic pentru o femeie (care este de 70 g).

Citeste si:  Durere de spate

O portie de nachos contine 3.1 g de sare, cu mai mult de jumatate peste cantitatea recomandata zilnic unui adult, precum si 1.030 calorii si 56.5 g de grasimi.

Bauturile de tip cola cumparate de la cinematograf contin pana la 320 calorii per portie, in timp ce un hotdog cu mustar si ketchup are 580 de calorii si pana la 3.2 g de sare.

Citeste si:  Remedii home-made pe baza de cuisoare

„Rezultatele sunt surprinzatoare, in special in ceea ce priveste popcornul, care este privit drept o gustare usoara”, afirma autorii cercetarii, recomandand ca cinematografele sa afiseze continutul caloric al produselor pe care le comercializeaza, astfel incat oamenii sa fie bine informati despre ceea ce consuma.

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.