Ateroscleroza provoaca un deces la aproximativ 10 minute: cum contribuie tratamentul cu statine la reducerea riscurilor?

Please select a featured image for your post

Sanofi-aventis Zentiva lanseaza produsul Torvacard*(atorvastatina), recomandat pentru reducerea timpurie a evenimentelor cardiovasculare majore atat la pacientii cu risc cardiovascular inalt (cauzat de prezenta unor factori de risc cardiovascular precum: dislipidemie, diabet, obezitate sau hipertensiune arteriala), precum si la pacientii cu evenimente cardiovasculare acute (infarct miocardic acut, angina pectorala instabila) sau care sufera de o boala vasculara (angina pectorala, accident vascular cerebral sau boala arteriala periferica). Atorvastatina este cea mai studiata statina la nivel mondial, fiind subiectul a 425 de studii clinice inregistrate la Institutul National de Sanatate din Statele Unite, cu rezultate bune de eficacitate si tolerabilitate.

„Rezultatele benefice ale terapiei cu statine au fost demonstrate in ample trialuri de preventie primara si secundara. Atorvastatina si-a dovedit eficienta in scaderea lipidelor, reducerea riscului de evenimente cardiovasculare si stoparea progresiei aterosclerozei. Torvacard* (atorvastatina) este un produs generic bazat pe o molecula cu o buna tolerabilitate, care nu necesita ajustarea dozelor la pacientii cu afectare renala, acest aspect fiind important deoarece diabetul zaharat, cauza cea mai frecventa a bolii cronice de rinichi, reprezinta in acelasi timp un factor major de risc cardiovascular. In contextul in care diabetul se asociaza frecvent cu complicatii cardiovasculare, principala cauza de mortalitate in Romania, calitatile atorvastatinei justifica, fara indoiala, speranta intr-o optimizare a terapiei pentru acesti pacienti”, a declarat Prof. Dr. Nicolae Hancu, Presedintele de Onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Citeste si:  Nu stii cum sa combati insomnia? Sfaturi pentru un somn linistit

Valorile crescute ale colesterolului – un factor major si independent de risc cardiovascular – determina afectarea vaselor de sange prin constituirea placilor de aterom (ateroscleroza). Ateroscleroza determina cresterea riscului de accidente vasculare la nivel cardiac sau cerebral (infarct miocardic, accident vascular cerebral), precum si a deceselor de cauza vasculara. Conform studiului SEPHAR (2006), in randul populatiei din Romania prevalenta dislipidemiei mixte – cresterea colesterolului insotita de cresteri ale trigliceridelor – este de 46%, la care se adauga un procent suplimentar de 24% reprezentand persoanele la care doar valorile colesterolului sunt crescute. Ateroscleroza provoaca in prezent, in Romania, un deces la aproximativ 10 minute. Aceasta afectiune este progresiva, severa si impredictibila, fiind cauza a 52% din decesele de pe glob.

Citeste si:  Intreruperile de sarcina

„Prin lansarea Torvacard* (atorvastatina) ne consolidam pozitia in lupta cu afectiunile cardiovasculare, oferind pacientilor romani solutii terapeutice cu ajutorul celor mai larg utilizate statine la nivel mondial: simvastatina (Simvacard*), rosuvastatina (Rosucard*) si acum atorvastatina (Torvacard*). Pe langa efectul benefic in managementul dislipidemiei, rolul statinelor este si acela de a stabiliza placile de aterom. In plus, studiile clinice au demonstrat ca terapia cu atorvastatina poate stopa evolutia aterosclerozei. In conditiile in care o dieta restrictiva in lipide, dar echilibrata, poate reduce nivelul colesterolului cu doar 10-15%, iar dislipidemia si ateroscleroza reprezinta o adevarata epidemie la nivel populational, cresterea accesului pacientilor romani la tratamentul cu statine reprezinta o reala prioritate pentru sanatatea publica”, a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical sanofi-aventis Romania.

Citeste si:  Ce trebuie sa stim despre flora vaginala?

Produsul Torvacard* (atorvastatina) este disponibil in farmacii in concentratii de 10 mg, 20 mg si 40 mg si se elibereaza doar pe baza de prescriptie medicala.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.