Bauturile pe baza de proteine, indicate dupa exercitiul fizic

Tipul de bautura pe care il consumam dupa ce facem sport joaca un rol important in maximizarea efectului exercitiilor, potrivit unei cercetari recente. Aparent, cele mai eficiente sunt bauturile pe baza de proteine.

Dupa o evaluare de sase saptamani, oamenii de stiinta au remarcat ca bauturile pe baza de proteine, consumate dupa o sedinta de aerobic, cresc semnificativ efectul benefic al exercitiul fizic, comparativ cu bauturile care contin carbohidrati. Mai mult decat atat, rezultatele sugereaza ca acest efect poate fi obtinut daca se consuma o cantitate mica de proteine, de doar 20 grame.

Citeste si:  Crema antirid - cel mai bun tratament impotriva ridurilor

„Studiul arata ca proteinele consumate dupa exercitiul fizic ajuta la fortifierea muschilor, ceea este cu precadere important pe masura ce inaintam in varsta”, a explicat coordonatorul studiului. „Dupa o sesiune de exercitii fizice trebuie sa oferim corpului nutrientii potriviti. Din fericire, shake-urile de proteine nu sunt costisitoare, sunt usor de procurat si pot fi chiar gustoase”, a adaugat acesta.

Citeste si:  Maternitati de stat vs. maternitati private

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.