Bebelusii nascuti acum in tarile dezvoltate pot trai 100 de ani

Please select a featured image for your post

Un nou studiu, publicat vineri (2 octombrie) in jurnalul medical The Lancet, arata ca peste jumatate dintre copii care se nasc acum in tarile bogate au sanse foarte mari sa atinga varsta de 100 de ani, daca actuala tendinta crescatoare a sperantei de viata va continua.

Potrivit studiului condus de Kaare Christensen, profesor al Centrului de Cercetare in Gerontologie din Danemarca, in secolul al XX-lea, tarile dezvoltate au inregistrat o crestere a sperantei de viata de circa 30 de ani. In anii 1950, doar 16% dintre octogenare si 12% dintre barbatii de aceeasi varsta ajungeau la 90 de ani, in timp ce in 2002, acest procent a crescut la 37% in cazul femeilor, respectiv 25% in cazul barbatilor. Spre exemplu, la ora actuala, in Japonia (una dintre tarile vizate, alaturi de Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, SUA si Canada) peste 50% dintre femei ating varsta de 90 de ani.

Citeste si:  Copiii care mananca alimente dietetice pot deveni obezi

Dovezile puse la dispozitie de studiu arata, de asemenea, ca varstnicii prezinta mai putine dizabilitati si dependente decat in trecut. In lumina rezultatelor, lucrarea ridica in egala masura problema provocarilor de natura sociala, economica si medicala pe care prelungirea duratei de viata le va pune in viitor, dat fiind ca varstnicii vor reprezenta o mai mare proportie din populatie decat in prezent.

Citeste si:  Dieta de trei zile pentru slabire rapida

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.