Beneficiile ceaiului de anghinare

Desi nu multi ii cunosc calitatile si beneficiile, ceaiul de anghinare este un bun ajutor in intarirea imunitatii, datorita faptului ca aceasta planta are un continut ridicat de oxidaze, polifenoli, flavone, vitaminele A, B, C, mangan, fosfor, fier, lipide si zaharuri.

Toate produsele obtinute din aceasta planta minune sunt considerate remedii naturale excelente în tratarea si vindecarea diverselor afectiuni, cum ar fi :afectiunile hepatice, afectiunile circulatiei sangvine si afectiunile renale.

Citeste si:  Aditivii alimentari: O treime dintre romani cred ca toate E-urile sunt periculoase

De asemenea, anghinarea poate fi consumata in stare proaspata, fiind astfel recunoscuta pentru efectele ei vindecatoare în tratarea diareei cronice, a diabetului, hemoroizilor si migrenelor.

Preparatele naturale din aghinare: sucul de anghinare – ajuta vindecarea constipatiei ; ceaiul de anghinare fiind extrem de recomandat in tratarea reumatismului si in tratarea afectiunilor ficatului.

Beneficiile ceaiului de anghinare sunt multiple :curata ficatul de depozitele de grasime si toxine , creste pofta de mancare si reduce colesterolul.

Citeste si:  Impactul sarii asupra tensiunii arteriale, redus prin exercitiu fizic

La gust, ceaiul de anghinare este cam amar, insa este foarte eficient si se prepara dintr-o singura lingura de planta de anghinare la 500 de ml de apa fiarta.

Este recomandat sa se bea prima cana de ceai de anghinare dimineata, pe stomacul gol, cu repaus de 20 de minute, timp in care se sta culcat, pe partea dreapta. Restul ceaiului se consuma in reprize, inaintea meselor principale cu cel putin 20 minute.

Citeste si:  Cum influenteaza sanatatea fatului, diagnosticarea mamei cu hipotiroida?

Placerea de a bea ceai este un bun stimulent totodata pentru eliminarea stresului: aloca-ti 20-30 minute zilnic pentru a te putea bucura de aroma unui ceai preferat sau terapeutic, asa cum este ceaiul de anghinare.

Daca nu puteti indura gustul amar al planteu, va recomandam sa-l indulciti cu 1-2 lingurite de miere de albine sau salcam, nu cu zahar sau zaharina.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.