Boala Alzheimer ar putea fi diagnosticata inainte de aparitia primelor simptome

Oamenii de stiinta au descoperit o noua tehnologie cu ajutorul careia boala Alzheimer ar putea fi diagnosticata chiar inainte de aparitia primelor simptome. Noua metoda foloseste molecule sintetice pentru a cauta si identifica, in sange, anticorpii specifici bolii. In plus, tehnologia s-ar putea dovedi la fel de eficienta si pentru diagnosticul altor afectiuni precum Parkinson, scleroza multipla si lupus.

Citeste si:  Pranz sanatos pentru cei mici

Pacientii cu Alzheimer prezinta o activare a sistemului imun si degenerari ale diferitelor regiuni cerebrale, fapt ce indeamna oamenii de stiinta sa considere ca in serul pacientilor afectati se pot gasi numerosi anticorpi specifici, ce actioneaza ca biomarkeri.

Noua cercetare foloseste molecule sintetice (peptoide), care pot fi usor modificate si produse rapid cu costuri reduse. In esenta, acestea se comporta ca un scanner al sistemului imun, menit sa identifice anticorpii fara a fi programat in avans sa-i recunoasca. In fazele preliminarii ale studiului, cel putin doua dintre moleculele testate au identificat eficient anticorpii specifici bolii Alzheimer.

Citeste si:  Pe 1 iunie, Magiunul Topoloveni va invita sa aduceti bucurie unor copii speciali

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.