Bolile ar putea fi diagnosticate cu particule de rugina si nisip

Particulele de rugina (oxid de fier) captusite cu materialul din care se formeaza nisipul (dioxidul de siliciu) ar putea constitui cea mai noua si inovatoare metoda de diagnostic a virusului care provoaca cancerul de col si a bacteriei Escherichia coli. Aceste particule magnetice, cu o circumferinta de doar 29 -230 nanometri, vor putea fi folosite pentru a imobiliza anticorpii implicati in raspunsul imun fata de cele doua infectii.

Citeste si:  Refuzul terapiei: intre negare si omnipotenta

Potrivit oamenilor de stiinta vietnamezi, procesul de imobilizare, pe suprafata acestor nanoparticule, a anticorpilor sintetici sau monoclonali care raspund la virusul papiloma uman (HPV18) si la microbul cu potential letal, Escherichia coli, este relativ simplu. Odata identificati cu ajutorul nanoparticulelor, anticorpii pot fi expusi unei mostre suspectate de a fi contaminata cu un virus sau bacterie. Daca particulele patogene sunt prezente, unele dintre acestea vor adera la anticorpi, iar boala va putea fi astfel detectata in mai repede.

Citeste si:  Botox-ul poate ucide

Tehnicile conventionale sunt precise, insa nanoparticulele magnetice pot imbunatati metodele de diagnostic, permitand izolarea patogenilor inainte ca acestia sa interfereze cu alte celulele sau substante. De asemenea, noua tehnologie de diagnostic promite sa ofere rezultate eficiente in stadii putin avansate ale bolilor, ceea ce permite inceperea imediata a tratamentului si cresterea sanselor de vindecare.

Citeste si:  Afla ceea ce doctorul nu iti spune

Sursa: Eurekalert


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.