Bolile cardiovasculare, tratate cu suplimente naturale

Afectiunile cardiovasculare sunt favorizate de catre excesul de carbohidrati, grasimi saturate sau proteine (care contin metionina, o substanta ce provoaca deteriorari vasculare). Din fericire, bolile cardio-circulatorii pot fi tratate cu rezultate pozitive, folosind substante naturale care amelioreaza functionarea miocardului si echilibreaza tensiunea arteriala. De mare interes este si eliminarea toxinelor, care pot provoca afectiuni grave, inclusiv cardiace.

In acest sens, folosirea suplimentelor cu Psyllium, pentru detoxifierea colonului, este binevenita, prin continutul lor de fibre solubile si insolubile.

Citeste si:  Hidradenita supurativa

Administrarea L-carnitinei da rezultate foarte bune, in tratamentul anginei pectorale. Copiii afectati de cardiomiopatii au resimtit ameliorari la administrarea acestui supliment. L-carnitina, impreuna cu Coenzima Q10, ar trebui utilizata pentru cresterea performantei cardiace la orice persoana ce sufera de cardiomiopatie. In numeroase afectiuni cardiovasculare, suplimentele cu Omega 3 sunt recomandate preventiv, deoarece scad nivelul colesterolului si trigliceridelor, reducand si tensiunea arteriala.

Citeste si:  Problematica anxietatii - ce ar mai fi de spus

Coenzima Q10 se administreaza in angina pectorala, aritmii si ateroscleroza. In angina pectorala, medicamentele obisnuite pot fi utile in tratarea episoadelor acute dureroase, dar Q10 este ideala pentru prevenirea viitoarelor crize de angina. La cei afectati de aritmii cardiace, coenzima Q10 stabilizeaza conductivitatea electrica a inimii, prevenind aparitia bolii. Pentru tratarea aritmiei sunt indicate si suplimente cu magneziu, L-carnitina si potasiu. Ateroscleroza poate fi prevenita si ea, prin schimbarea regimului alimentar si administrarea de coenzima Q10, substanta care inhiba oxidarea colesterolului.

Citeste si:  Ce trebuie sa stii despre piercing

Articol realizat de specialistii Clinicii Doctor Acasa.
Cititi articolul integral pe www.doctoracasa.ro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.