CNALZ 2011: Actualitati in domeniul dementelor

Please select a featured image for your post

Societatea Romana Alzheimer organizeaza in perioada 18 – 20 februarie 2011, la Institutul National de Statistica Bucuresti, Conferinta Nationala Alzheimer cu participare internationala, cu tema: Actualitati in domeniul dementelor.

Cu ocazia acestei conferinte veti putea asculta impreuna cu noi persoane diagnosticate cu dementa vorbind in direct despre nevoile, frustrarile, si nu in cele din urma, despre dificultatile pe care le au. Fie ca este vorba despre felul in care au nevoie sa fie ingrijiti si tratati, dar si despre masura in care problemele le sunt intelese, vocile lor vor deveni capabile sa influenteze soarta celor aflati in situatii similare.

Citeste si:  Hepatita B

Reamintim ca Romania, spre deosebire de majoritatea tarilor europene, nu beneficiaza de niciun fel de servicii de ingrijire comunitara, ramanand „incremenita” in aceeasi situatie ca in secolul trecut. In contrast cu aceasta realitate anacronica nefericita, manifestarea isi propune sa ofere informatii de ultima ora asupra progreselor inregistrate in clinica si cercetare invitand speakeri si specialisti de inalt prestigiu international care vor conferentia pe teme de actual interes stiintific.

Citeste si:  De ce este important visul...

Societatea Romana Alzheimer isi propune prin acest eveniment sa declanseze o continua campanie de lobby pentru elaborarea unei strategii nationale de asistenta si ingrijire in dementa. In acest demers ne dorim si incurajam orice colaborare autentica din partea asociatiilor profesionale, altor reprezentanti ai societatii civile, mass mediei si, nu in cele din urma, a autoritatilor guvernamentale.

Citeste si:  Ajuta-ti memoria

Programul va include: lucrarile conferintei, cursuri (neuroimagistica si testare neuropsihologica), o expozitie medicala specializata.

Lucrarile Conferintei si cursurile sunt creditate de Colegiul Medicilor din Romania si de Colegiul Psihologilor din Romania. Pentr u mai multe detalii, accesati www.alzcongres.ro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.