Cafeaua reduce riscul de diabet, cancer si boli ale inimii

O ceasca de cafea zilnic va poate, in fapt, oferi o multitudine de beneficii, potrivit expertilor. Doctor Alanna Levine, dezvaluie rezultatele cercetarilor asupra bonusurilor in sanatate oferite de consumul cafelei, inclusiv a diminuarii riscului afectiunilor cordului si a depresiei.

Studiile au demonstrat ca aceasta poate scadea riscul diabetului de Tip II si a anumitor tipuri de cancer, respectiv cancerul de colon, cancerul de gura si cancerul de gat, precum si al bolilor de inima si al aparitiei cariilor.

Citeste si:  Recuperare dupa nastere

Levine a declarat ca desi cercetatorii nu sunt siguri de ce cafeaua ofera aceste beneficii, ei speculeaza ca aceast fapt se datoreaza proprietatilor sale antioxidante.

„Beneficiile se regasesc atat in cafeaua normala cat si in cea decofeinizata. Poate nu se datoreaza cafeinei, ci antioxidantilor care scad inflamatiile si reduc deteriorarea celulelor. In concluzie, nu aveti de ce sa va simtiti vinovati dimineata cand serviti cafeaua”, afirma specialist, citata de CBS NEWS. Totusi, Levine adauga ca moderatia este cheia maximizarii efectelor benefice ale cafelei.

Citeste si:  Homeopatia

„Nu ar functiona consumul permanent de cafea pe parcursul intregii zile pentru a scadea riscul de cancer. Exista efecte secundare ale consumului de cafea. Nu militez pentru infuzia constanta de cafea”, adauga aceasta.

Levine a declarat, de asemenea, ca anumite persoane cum ar fi diabeticii, femeile insarcinate si cei care au probleme cu somnul ar trebui sa-si limiteze doza de cafea. Cercetatoarea a adaugat ca femeile insarcinate ar trebui sa bea una, maxim doua cesti de cafea pe zi.

Citeste si:  Pe 21 ianuarie incepe targul "Festin Romanesc - Unirea-n bucate".

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.