Campania Nationala „Viteza ucide… nu numai in trafic! Controleaza-ti tensiunea arteriala”, debuteaza in Senat

Campania Nationala „Viteza ucide… nu numai in trafic! Controleaza-ti tensiunea arteriala” editia 2012 debuteaza printr-o actiune de testare a tensiunii arteriale organizata in data de 14 mai, in Senatul Romaniei, intre orele 11.00 – 14.00.

Initiata de Societatea Romana de Hipertensiune, Campania Nationala „Viteza ucide… nu numai in trafic! Controleaza-ti tensiunea arteriala!” are ca scop informarea si educarea publicului referitor la preventia, diagnosticarea si controlul tensiunii arteriale. Prima actiune de testari a tensiunii arteriale din cadrul campaniei are loc in Senatul Romaniei, urmand ca publicul larg sa beneficieze de testari gratuite in Bucuresti pe 17 mai si in Iasi pe 23-24 iunie.

Pe data de 17 mai, cu ocazia Zilei Mondiale a Hipertensiunii Arteriale, bucurestenii care doresc sa afle daca sunt sau nu in zona de risc a hipertensiunii arteriale, pot veni la zona special amenajata din curtea spitalului Coltea (iesirea spre Universitate), unde vor beneficia de testari gratuite ale tensiunii arteriale. Urmatoarea actiune de testari va avea loc in Iasi, in perioada 23-24 iunie, cu prilejul primei Conferinte Internationale a Societatii Romane de Hipertensiune.

Citeste si:  Americanii au demonstrat ca muzica ne face mai inteligenti

„Ne bucuram sa avem alaturi Comisia pentru Sanatate Publica din Senatul Romaniei in derularea acestei campanii, dat fiind ca hipertensiunea arteriala afecteaza milioane de romani. Prin masurarea tensiunii arteriale putem depista persoanele care sufera de hipertensiune si nu cunosc acest lucru si le putem indruma spre mijloace de control si tratament corespunzatoare fiecaruia”, a declarat initiatorul campaniei si presedintele Societatii Romane de Hipertensiune, prof.univ.dr. Maria Dorobantu.

„Senatul Romaniei sprijina aceasta campanie, deoarece vrem sa dam un exemplu si sa tragem un semnal de alarma in ceea ce priveste riscurile hipertensiunii arteriale. Lumea trebuie sa constientizeze cat de important este sa previna si sa trateze corect aceasta afectiune care face atat de multe victime in fiecare zi”, a declarat Ioan Chelaru, vicepresedintele Senatului Romaniei.

Citeste si:  Poti sa slabesti sanatos cu ajutorul dietei cu ceai verde

De asemenea, presedintele Comisiei pentru Sanatate Publica din Senatul Romaniei afirma ca o actiune de masurare a tensiunii arteriale in Senatul Romaniei este oportuna pentru marcarea hipertensiunii ca problema de sanatate publica in Romania. „Hipertensiunea arteriala este o adevarata problema de sanatate publica in Romania, iar noi, decidentii, trebuie sa avem o atitudine responsabila atat fata de societate, cat si fata de noi insine. Drept urmare, Comisia pentru Sanatate Publica sustine aceasta campanie de testare si consideram ca demersul este oportun. Prin puterea exemplului, speram sa determinam cat mai multe persoane sa isi testeze tensiunea arteriala pentru a preveni eventualele complicatii”, a precizat Ion Rotaru, presedintele Comisiei pentru Sanatate Publica din Senatul Romaniei.

Citeste si:  Acordarea gratuita a protezelor de san - petitie initiata de Societatea Romana de Cancer

„Preventia este intotdeauna cel mai bun medicament. Am sustinut inca de la bun inceput aceasta actiune, pentru ca este foarte important ca publicul larg sa fie informat despre mijloacele de preventie si control ale hipertensiunii arteriale, una din cele mai frecvente afectiuni ale romanilor”, a adaugat Ion Vargau, Secretar General al Senatului Romaniei.

Campania de masurare a tensiunii arteriale din Bucuresti se va realiza cu sprijinul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, Directiei de Sanatate Publica Bucuresti si cu sprijinul Partenerului Oficial Institutional: Comisia pentru Sanatate Publica din Senatul Romaniei.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.