Campania Zambeste Fara Masca-importanta igienei orale, derulata in august in cluburile Jezoo si Crush din Mamaia

Please select a featured image for your post

Vara polul de distractie se muta in cluburile de pe litoral, iar Dental TV – singura televiziune online dedicata sanatatii orale si Houston NPA – companie ce asigura informarea medicala a publicului larg prin „Intalnirile SaFrIna”, „Ghidul pacientului roman” si proiecte speciale pe afectiuni, tin pasul pentru a reaminti tinerilor de importanta igienei orale.

Igiena orala precara are un impact negativ asupra calitatii vietii, asupra sanatatii mintale prin scaderea increderii de sine si a starii de bine, dar si asupra relatiilor personale si comunicarii in societate. Bolile legate de sanatatea orala repezinta, potrivit studiilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, intre 5-10% din costurile totale anuale pentru serviciile medicale, cele mai raspandite afec?iuni fiind cariile dentare si problemele gingivale.

Citeste si:  Prevenire consum de droguri la adolescenti

Cariile dentare afecteaza intre 60-90% dintre copii si cea mai mare parte a adultilor din tarile industrializate, in timp ce afectiunile gingivale, care au ca rezultat pierderea dintilor, au fost depistate la 5-20% din adultii de varsta mijlocie.
Aceste afectiuni sunt asociate cu dureri puternice si anxietate, impiedicand derularea activitatilor zilnice si integrarea in societate.

Luna august este dedicata campaniei pentru informarea si educarea tinerilor „Zambeste fara masca – importanta igienei orale”, care se va derula in fiecare vineri si sambata, in cluburile Jezoo si Crush din statiunea Mamaia.

Campania urmareste imbunatatirea cunostintelor, atitudinilor si comportamentelor tinerilor in ceea ce priveste igiena dentara si dieta alimentara adecvata pentru prevenirea afectiunilor orale.
Demersul se bucura de sustinerea vedetei de televiziune Carmen Bruma, promotoarea unui stil de viata sanatos.

Citeste si:  Atitudinea antisociala si consumul de droguri, asociate cu o anomalie a creierului

„Este important sa ai un zambet frumos, sa ai dinti drepti si curati, bine intretinuti, dar dincolo de componenta estetica trebuie sa ne gandim la partea legata de sanatate. In primul rand mananc corect, sanatos, pentru ca de aici porneste o parte din sanatatea dentara, ma spal de dinti cu regularitate, folosesc ata dentara, apa de gura si merg la un control medical o data la sase luni”, a declarat Carmen Bruma, imaginea campaniei „Zambeste fara masca – importanta igienei orale”.

Citeste si:  Sindromul metabolic creste riscul de cancer hepatic

Timp de patru week- end-uri (6-7 august, 13-14 august, 20-21 august si 27-28 august), vineri in clubul Jezoo si sambata in Crush, vedetele campaniei – Diva Maselu?a ?i Mister Incisiv – se vor poza alaturi de turisti si constanteni, fotografii care vor fi expuse la panoul Hall of Laugh.

Participantii la campanie vor primi, dupa ora 02.00, prin tragere la sorti, premii constand in cocktailuri Dental TV, consultatii, detartraje, tratamente de albire dentara la clinica Implantodent din Constanta. Valoarea totala a premiilor depaseste 2.000 euro.

Pe site-ul www.dentaltv.ro vor fi disponibile pozele si filmuletele realizate in cele patru saptamani.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.