Campanie de donare de sange, in perioada 23-27 mai 2011

Please select a featured image for your post

Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti (SSMB) si Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania (FASMR) organizeaza, in colaborare cu Institutul de Hematologie Transfuzionala Bucuresti, in perioada 23 – 27 mai 2011 cea de-a XII-a editie a Campaniei de donare benevola de sange „Doneaza sange! Fii erou!”. Campania se va desfasura intre orele 8.00-12.00, in 23 -25 mai – Holul de Onoare al Facultatii de Medicina din Bd. Eroii Sanitari, nr. 8 si 26 -27 mai – Curtea interioara a Ambulatoriului Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (Spit. Municipal) – Splaiul Independentei, nr. 169.

Campania isi propune sa atraga atentia asupra insuficientei rezervelor sanguine cu care se confrunta spitalele din Capitala si apeleaza la bunavointa romanilor dornici de a-si ajuta semenii care au suferit accidente, sunt victime ale incendiilor sau bolnavi de leucemie – pentru a enumera doar cativa dintre cei carora transfuziile de sange le-ar putea salva vietile.

Citeste si:  Cum sa ne bucuram de soare fara riscuri?

Recoltarea se va desfasura in conformitate cu normele internationale de igiena, prin intermediul si sub supravegherea cadrelor medicale specializate de la Institutul de Hematologie Transfuzionala. Ca masura de siguranta pentru pacientii din spitale ce vor beneficia de produsele prelevate, se vor efectua o serie de teste in laboratoare de specialitate pentru a exclude eventuala transmitere a unei boli.

Pentru a putea sa doneze, doritorii trebuie sa prezinte un act de identitate; sa aiba intre 18-60 ani si peste 50 kg; o stare de sanatate buna; sa nu fi suferit operatii minore in ultimele 3 luni sau majore in ultimele 6 luni; sa nu fi avut hepatita, TBC, malarie; sa nu se fi vaccinat in ultimele 2 saptamani; doamnele si domnisoarele sa nu fie in timpul menstruatiei; sa nu fi consumat alcool cu 48 de ore inaintea donarii.

Citeste si:  Prima alaptare

In urma acestui act umanitar donatorii vor beneficia de apa, cafea si sucuri, prajituri si fursecuri, bonuri de masa in valoare de 63 RON, 50% reducere la transportul in comun pentru o luna, o zi libera de la serviciu si analize gratuite ce pot fi ridicate de la sediul Insitutului de Hematologie din str. Dr. Felix (analize pentru hepatita, HIV-SIDA, hemoglobina, sifilis, Rh). In cazul in care donatorul sufera de o boala transmisibila, acesta va fi contactat si informat asupra starii sale de sanatate.
Campaniile organizate pana acum au fost incununate de succes, numarul de donatori crescand de la o editie la alta, odata cu sprijinului oferit din partea sponsorilor si a mass-media. Anul trecut, s-au adunat in doar o saptamana circa 500 de donatori doar in Bucuresti, ceea ce reprezinta peste 250 L de sange care poate fi fi folosit in aproape 150 de interventii medicale.

Citeste si:  Fluorul si efectele sale benefice pentru dantura


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.