Campanie nationala de testare gratuita, cu ocazia Zilei Mondiale a Astmului

Please select a featured image for your post

Ziua Mondiala a Astmului este un eveniment organizat anul de specialistii din mai multe tari, in scopul cresterii nivelului de control asupra astmului. In Romania, Societatea Romana de Pneumologie cu sprijinul companiei AstraZeneca organizeaza in perioada 2-15 mai 2011 o campanie nationala de testare si educare a populatiei, sub mesajul: „Tu poti avea astm. Astmul nu te are pe tine! Astmul poate fi controlat!”.

Citeste si:  In perioada 25 - 28 mai 2011 se desfasoara Congresul National de Medicina de Laborator

„In perioada 2-13 mai 2011, in cabinete medicale de specialitate din toata tara se vor face testari gratuite pentru depistarea astmului. De asemenea, bucurestenii isi pot masura gratuit functia pulmonara si pe 14 si 15 mai, in Parcul Tineretului. Testarea se numeste spirometrie, nu doare, nu dureaza mult, nu necesita efort, iar rezultatul este oferit pe loc”, a explicat Prof. Dr. Florin Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Citeste si:  Ajutor! Copilul meu fura

In cadrul campaniei se anul acesta va fi lansat si primul site de educatie medicala dedicat pacientilor cu astm bronsic din Romania. Site-ul reuneste pe langa informatii despre boala si posibilitati de autoevaluare si de evaluare a tratamentului. De asemenea, lista centrelor medicale unde se vor efectua testarile gratuite este disponibila tot pe www.invingeastmul.ro.

Citeste si:  Radioterapia reduce numarul deceselor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.