Cancerele tractului gastrointestinal superior, diagnosticate printr-un test de urina

Un simplu test de urina ar putea ajuta la diagnosticarea precoce a cancerului de intestin, stomac si pancreas, chiar inainte de manifestarea primelor simptome ale bolii. Acest lucru este posibil prin identificarea, in urina, a unor proteine cheie descoperite la pacientii cu cancere grastrointestinale in stadii avansate.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Edinburgh (Marea Britanie) au descoperit unele proteine cheie in urina prelevata de la pacienti cu cancer intestinal, de stomac si de pancreas, rezultatele putand duce la detectarea bolii chiar si la persoanele care nu prezinta inca simptome.

Citeste si:  Agresivitatea, o trasatura dobandita, nu mostenita genetic

In prezent, doar aproximativ 10% dintre pacienti cu aceste tipuri de cancer – cunoscute drept cancere ale tractului gastrointestinal superior – supravietuiesc mai mult de cinci ani de la diagnostic. Aceasta statistica sumbra este data de faptul ca aceste tipuri de cancer tind sa fie foarte agresive si sunt deseori diagnosticate in stadii avansate.

Citeste si:  "Jurnalul Lalelei Rosii", un instrument util pentru bolnavii de Parkinson

„Aceasta analiza simpla contribuie la diagnosticarea precoce a cancerului, ceea ce inseamna inceperea tratamentului inainte ca celulele canceroase sa se raspandeasca. Din cauza diagnosticului tardiv, nu mai exista optiunea terapeutica a interventiei chirurgicale, insa prin diagnosticarea bolii intr-un stadiu incipient chirurgia sau chimioterapia s-ar putea dovedi eficiente la un numar mai mare de pacienti”, a explicat dr. Holger Husi, coordonatorul cercetarii.

Citeste si:  Alergii alimentare

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.