Cancerul este o boala creata de om?

Un studiu inedit, care a pus laolalta analiza mumiilor egiptene, fosilelor si informatiilor oferite de literatura clasica, vine sa ofere o perspectiva istorica asupra cancerului, dar si sa arate un adevar dureros: cancerul este o boala creata de om si „accelerata” de poluare si de schimbarile survenite in alimentatie si stilul de viata.

In urma rehidratarii si analizarii probelor prelevate de la sute de mumii egiptene, doar un singur caz de cancer a fost confirmat, chiar daca tumorile sunt mai bine conservate prin mumificare, decat in tesuturi sanatoase.

Citeste si:  Retinopatia diabetica netratata adecvat poate duce la orbire

„Practic, absenta tumorilor maligne la mumiile studiate trebuie interpretata ca indicand raritatea acestei boli in antichitate. Acest lucru arata ca factorii care cauzeaza cancerul se limiteaza la societatile afectate de industrializarea moderna”, a afirmat cercetatorul Michael Zimmerman, citat de Daily Mail.

Grecii antici sunt primii care au definit cancerul drept o afectiune specifica si care au distins intre tumori benigne si maligne. Cu toate acesta, este neclar daca acest fapt se datoreaza unei cresteri a incidentei bolii sau, pur si simplu, cunostintelor medicale mai avansate.

Citeste si:  Costul serviciilor stomatologice la nivel european valoreaza 65 miliarde Euro

„Nu este nimic in mediul natural care sa poata cauza cancerul”, explica cercetatorii. „Astfel, totul se rezuma la poluare si la schimbarile aparute in alimentatie si stilul de viata. Importanta studiului nostru este aceea ca ofera o perspectiva istorica asupra bolii. Datele colectate in decursul a milenii intregi transmit societatii moderne un mesaj clar: cancerul este o boala creata de om, fiind o problema pe care putem si trebuie sa o rezolvam”.

Citeste si:  Toate miturile despre ingrijirea parului

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.