Cand ti-ai verificat ultima oara trusa de machiaj

Trusa de machiaj este un loc „sacru” si chiar intim pentru o femeie. E ca o a doua fata a noastra, fata de care ne ingrijim zilnic si pe care ne place sa o rasfatam cu noi si noi produse de make-up.
Femeile sunt mari colectionare de produse cosmetice, insa de cele mai multe ori stocam in trusa de machiaj o multime de produse pe care nu le folosim niciodata sau abia daca ne uitam la ele, o mare parte dintre ele fiind expirate.

Tu cand ti-ai verificat ultima oara trusa de machiaj ?

Citeste si:  Alergii - partea rea a cosmeticelor

Dependenta femeilor de fond de ten si blush a devenit atat de mare in ultimul timp, incat nu se pune problema de a detine vreunul din aceste doua produse expirate. Insa mare atentie cand cumparati unul din ele, deoarece ele nu au o valabilitate mai mare de 2 ani. E drept, este cea mai mare valibilitate a unui produs de make-up, insa e bine sa fim atente si sa citim etichetele inainte de a da banii pe ele.

Rimelul, prietenul devotat al genelor noastre, este si el un produs foarte popular de make-up . Valabilitatea unuia este de 8 luni, insa este bine sa-l schimbam mult mai des, la un interval de 2-3 luni. Din cauza patrunderii aerului in tub, textura lui se ingroseaza oricum si ne aspectul de gene incarcate si lipite. De asemenea, o multime de bacterii pot creste in tubul rimelului daca nu il inchidem bine sau daca lasam periuta pe suprafete unde poate exista praf si microbi.

Citeste si:  Aspectul nou - nascutului

Rujurile sunt si ele accesorii importante, avand in vedere ca ne pun in evidenta buzele si intreaga senzualitate. Din pacate, ele nu rezista mai mult de 1 an de zile daca le tinem la temperatura camerei. Daca sunt tinute in frigider ele pot rezista chiar si 3 ani de zile.

Pensula pentru blush trebuie schimbata o data la cateva luni, deoarece in ea chiar zac o multime de bacterii. Din pacate, nu foarte multe femei au grija de ea si o pun pur si simplu in trusa de machiaj alaturi de celelalte produse. Ea trebuie tinuta intr-un saculet special, unde sa nu aiba contact cu mediul extern.

Citeste si:  Primii nascuti ai mamelor tinere au sanse mai mari sa devina centenari

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.