Capsunele ne mentin tineri si sanatosi

Deseori catalogate drept un super-fruct, capsunele si-au dovedit recent si eficienta in prevenirea unor boli grave, cum este cancerul, dar si, in special, in reducerea efectelor imbatranirii. Actiunea lor benefica se manifesta prin cresterea nivelului de antioxidanti, din organism.

Un nivel ridicat de antioxidanti s-a demonstrat a combate efectele stresului oxidativ, diminuand procesul de imbatranire prematura a organismului si scazand riscul de afectiuni serioase, cum este cancerul, diabetul si bolile cardio-vasculare.

Citeste si:  Andrologie si sterilitate masculina: azoospermia

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta spanioli si italieni au hranit 12 voluntari, sanatosi clinic, cu jumatate de kilogram de capsune, timp de doua saptamani.

Rezultatele au aratat ca un aport regulat de capsune poate creste nivelurile de antioxidanti din sange si ajuta la prevenirea hemolizei, un proces de fragmentare a celulelor rosii.

Citeste si:  Imbunatatire relatie mama - fiica

Cercetatorii spun ca efectul benefic al capsunelor este dat de cantitatile ridicate de compusi fenolici – cu efect puternic antioxidant, pe care acestea le contin.

Stresul oxidativ se produce odata cu inaintarea in varsta, atunci cand depunem efort sustinut sau chiar, la femei, atunci cand dau nastere.

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.