Caravana educationala de film pe teme de sanatate ajunge in 5 orase din Romania

Please select a featured image for your post

Ieri a inceput la Bucuresti caravana GeneratiaS, prima caravana educationala de film pe teme de sanatate. Au avut loc proiectii de film la Scoala Generala nr.95, la ASE si la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii. In dorinta de a convinge tinerii sa adopte un stil de viata sanatos, organizatorii au ales ca teme principale nutritia si dermatologia, subiecte care vor fi prezentate tinerilor prin intermediul specialistilor, special invitati la eveniment.

Astfel, dupa proiectii, studentii si elevii vor avea ocazia sa participe la dezbateri si sa urmareasca prezentarile invitatilor. Caravana GeneratiaS se desfasoara in perioada 15 – 25 noiembrie, iar traseul include orasele: Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Brasov, GeneratiaS, ca si Guerilla Verde, isi propune sa ajute la educatia tinerilor prin intermediul filmului.

Luni, 15 noiembrie, a inceput cea de a doua editie a caravanei educationale de film pe teme de sanatate, Generatia S. Prima editie a avut loc in perioada 17 mai – 8 iunie 2010. Peste 2 500 de tineri au participat la eveniment si au aflat informatii interesante despre afectiunile hepatice, HIV SIDA, droguri, nutritia echilibrata, un stil de viata sanatos, autism si tuberculoza. Organizatorii caravanei au realizat pe un esantion reprezentativ de liceeni si studenti (10% dintre participanti) un sondaj menit sa evidentieze perceptia tinerilor asupra importantei unui stil de viata sanatos, insa si gradul lor de informare in privinta afectiunilor hepatice si HIV SIDA.

Citeste si:  Cicatricele si expunerea lor la soare

Astfel, pentru liceeni sportul pare sa fie factorul care echilibreaza un regim haotic de viata. Peste 54% dintre ei declara ca fac sport si in afara orelor de educatie fizica. Studentii, pe de alta parte, in proportie de 55,5%, admit importanta sportului in cadrul unui regim de viata sanatos, fara a mentiona daca il si practica. Ingrijoratoare este si cantitatea de apa consumata zilnic de catre liceeni. Doar 12% dintre ei beau peste 2 litri de apa zilnic, iar alti 12% consuma chiar mai putin de 1 l zilnic.

„Ne dorim sa putem spune in curand ca Generatia S, o generatie a tinerilor preocupati de felul in care traiesc, exista si este in continua dezvoltare. Constatam cu bucurie ca ei raspund pozitiv demersului nostru, ceea ce ne face sa revenim in fiecare an, cu forte noi. Speram ca sondajul pe care il vom realiza si in cadrul aceste editii sa aiba rezultate incurajatoare in directia adoptarii unui stil de viata sanatos”, declara Nicoleta Talpes, reprezentantul organizatorilor.

Citeste si:  Ai grija de pielea lui

A doua editie a caravanei Generatia S se va desfasura in perioada 15 – 25 noiembrie si va include orasele: Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Brasov. GeneratiaS, prima caravana educationala de filme cu teme despre sanatate, face parte dintr-un proiect pilot denumit Better Education Through Innovation. Guerilla Verde, caravana educationala pe teme ecologice, este un alt proiect din cadrul BETI, care isi propune sa ajute la educatia generatiei de maine prin intermediul filmului, prezentat ca parte a tehnologiei digitale si ca metoda alternativa de educatie.

Programul evenimentului este urmatorul:

Bucuresti, 15 noiembrie

13.00 – 14.00: Scoala Generala cu clasele I-VIII, nr. 95, Sala de Festivitati
16.30 – 17.30: Academia de Studii Economice (ASE), corp Moxa, sala 3MIII
19.00 – 21.00: Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Amfiteatrul R3 (Chimie)

Citeste si:  Polenul vindeca anemia

Timisoara, 17 noiembrie

13.00 – 14.00: Colegiul Banatean, Sala de Festivitati
16.00 – 17.00: Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes”, sala „Georgeta Luputiu”

Cluj-Napoca, 19 noiembrie

11.00 – 13.00: Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu”, str. Pasteur, nr. 6, Aula Universitatii
12.00 – 13.00: Scoala „Ioan Bob”, Sala de Festivitati

Iasi, 22 noiembrie

11.00 – 12.00: Universitatea „Petre Andrei”, Amfiteatrul „Petre P. Andrei” – etaj 1 (stanga)
13.00 – 14.00: Colegiul National „Costache Negruzzi”, Sala de Festivitati
14.00 – 16.00: Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad”, Amfiteatrul A5

Brasov, 25 noiembrie

14.00 – 15.00: Colegiul National „Dr. Ioan Mesota” , Sala de Sport
16.00 – 17.00: Universitatea Transilvania din Brasov, Facultatea de Medicina, Aula Mare


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.