Care este cea mai buna modalitate de a trata Hepatita C?

Doua noi studii stau la baza celui mai eficient tratament care se administreaza pacientilor suferinzi de Hepatita C. Cercetatorii au demonstrat ca tratamentul cu peginterferon alfa 2a si ribavirina este mai eficient decat cel cu peginterferon alfa 2b si ribavirina,acesta suprimand virusul pana la a-l aduce la un nivel indetectabil in fluxul sanguin.

Pacientii infectati cu virusul Hepatitei C cronice sunt tratati frecvent cu o combinatie intre peginterferon, fie peginterferon alfa 2a sau peginterferon alfa 2b, si ribavirina.

Aceasta combinatie, care constituie tratament la alegere, a crescut rata raspunsului virologic sustinut de la mai putin de 20 de procente pana la 60 de procente.

Citeste si:  Top 3 tipuri de nuci care te feresc de boli

„Este nevoie de procese de comparare a eficientei si sigurantei combinatiei intre peginterferon alfa 2a sau peginterferon alfa 2b si ribavirina aleasa ca si tratament pentru pacientii diagnosticati cu Hepatita C cronica”, declara dr. Massimo Colombo de la Universitatea din Milano, autor al studiului publicat in publicatia Gastroenterology.

„Sunt prea putine dovezi pentru a putea fi sustinuta concluzia conform careia una dintre cele doua combinatii terapeutice ii este superioara celeilalte”, adauga cercetatorul.

Citeste si:  Eurovita lanseaza o noua gama de produse

In primul studiu, pacientii diagnosticati cu Hepatita C cronica si care nu fusesera tratati anterior efectuarii studiului au fost impartiti aleatoriu in doua grupuri, dupa stratificarea genotipului HCV, unuia dintre grupuri administrandu-i-se tratamentul cu peginterferon alfa 2a si ribavirina, iar celuilalt tratamentul cu peginterferon alfa 2b si ribavirina, timp de 24 sau 48 de saptamani, in functie de genotipul virusului.

Rezultatele experimentului au dezvaluit ca rata raspunsului virologic a fost semnificativ mai mare in cazul administrarii combinatiei de ribavirina cu peginterferon alfa 2a decat al celei cu peginterferon alfa 2b.

Citeste si:  Ce fond de ten se potriveste pielii sensibile

„Daca strategia noastra de dozare a ribavirinei, dozare ce difera in cazul tratamentului cu peginterferon alfa 2a fata standard, este intr-adevar eficienta tinandu-se cont de raportul calitate-pret, poate fi stabilit printr-un studiu farmaco-economic”, completeaza dr. M. Colombo.

Rezultatele studiului apar in publicatia Gastroenterology, jurnalul oficial al Institutului Asociatiei Americane de Gastroenterologie.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.