Care este costul mediu lunar pentru tratamentul unui copil cu diabet?

Please select a featured image for your post

Copiii cu diabet zaharat, aflati in grija medicilor de la Spitalul „Marie S. Curie” (Budimex), si familiile acestora au marcat, sambata, 13 noiembrie, Ziua Mondiala a Diabetului in cadrul evenimentului „Viata cu Diabet”, organizat in amfiteatrul spitalului de Asociatia pentru Copiii si Tinerii cu Diabet din Municipiul Bucuresti si compania Houston NPA.

In Bucuresti sunt peste 60.000 de persoane bolnave cu diabet dintre care 250 sunt copii. Costurile tratamentului pentru un copil cu diabet se ridica la 150-200 lei in medie pe luna, copiii beneficiind de circa 100 de doze de insulina gratuite.

„Copiii cu diabet din Romania duc o viata normala, avand la dispozitie diferite sortimente de alimente si dulciuri fara zahar, dar si tratamente de ultima generatie. De asemenea, parintii acestora au grija sa ii implice in activitati sportive apropiate varstei fiecaruia. Insulina poate fi procurata usor, iar dozele pe care le primesc lunar gratuit acopera in mare parte nevoile unui copil cu diabet. Problema este mai mult legata de posibilitatile financiare ale parintilor pentru ca unii copii au nevoie de 150 de doze lunar”, a declarat dr. Mihaiela Mihu, presedintele Asociatiei pentru Copiii si Tinerii cu Diabet din Municipiul Bucuresti, in cadrul evenimentului „Viata cu Diabet”.

Citeste si:  Alimente cancerigene

Aproape 80 de parinti au aflat, in cadrul evenimentului „Viata cu Diabet”, mai multe despre particularitatile ingrijirii copilului cu diabet, despre automonitorizarea si monitorizarea acestuia, despre terapiile moderne si noile descoperiri la nivel mondial, despre metodele de administrare corecta a insulinei, despre efectele benefice ale activitatilor sportive pentru o persoana cu diabet, despre rolul familiei si al specialistilor in integrarea sociala a copilului care sufera de diabet, despre drepturile si facilitatile copilului cu diabet din Romania.

Invitatii evenimentului care au oferit parintilor informatii pe subiectul evenimentului au fost: dr. Mihaiela Mihu, medic primar pediatru in cadrul Spitalul pentru Copii „Marie S. Curie” Bucuresti, prof. dr. Ioana Micle, medic primar in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” Timisoara, dr. Elena Rodica Perciun, medic diabetolog in cadrul Institutului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice „Prof.Dr. N.C.Paulescu”, Marcela Causneanu, psiholog in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie S.Curie” Bucuresti, Vasile Barbu, presedinte al Asociatiei Nationale a Pacientilor din Romania si Catalina Tabarcea, Sef Serviciu Evaluare Complexa a Copilului cu Handicap din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 Bucuresti.

Citeste si:  Trei copii hipoacuzici vor beneficia de cea mai noua tehnologie de implant cohlear

Micutii pacienti s-au distrat alaturi de cei doi clovni ai Fundatiei ClinClowns, s-au lasat pictati pe fete si au fost „ucenicii” magicianului. Copiii si parintii deopotriva s-au amuzat de pataniile lui Nica din Humulesti care a furat pupaza si ciresele matusii Marioara, personaje intruchipate de papusile trupei de teatru cu marionete Muschetarii. La finalul evenimentului, aproximativ 100 de copii si parinti au lansat baloane albastre in curtea Spitalul „Marie S. Curie”, in semn de solidaritate cu persoanele cu diabet din intreaga lume, moment din cadrul unei campanii derulate de companie farmaceutica Sanofi-Aventis. Cele mai bune prajituri, cu ingredinte speciale pentru diabetici, au fost oferite de SC Fox Foods S.I.M.A. SRL, laborator de cofetarie-patiserie, toate produse fara conservati si aditivi, avizate medical.

Citeste si:  Echipamente de ultima generatie la spitalul Bagdasar Arseni

Evenimentul „Viata cu Diabet” face parte din campania de constientizare a diabetului zaharat „Ziua Mondiala a Diabetului” care se deruleaza in fiecare an in luna noiembrie. Campania este sustinuta de Organizatia Natiunilor Unite, de Organizatia Mondiala a Sanatatii si de Federatia Internationala a Diabetului. In 2010, la nivel mondial, au loc peste 400 de manifestari dedicate Zilei Mondiale a Diabetului. In Romania, circa 1.3 milioane de romani au sufera de diabet zaharat din care peste 3.000 sunt copii.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.