fbpx

Care este rolul zincului in organism?

Zincul este un element vital pentru organismul uman, jucand un rol foarte important in sustinerea apararii acestuia si cresterea imunitatii. Prezenta zincului in sange este esentiala pentru o functionare optima a sistemului imunitar, intrucat ajuta la functionarea normala a leucocitelor – celulele albe din sange care apara organismul de boli infectioase.

Mai mult decat atat, zincul este implicat in formarea de celule noi, tesuturi si organe, contribuind astfel la dezvoltarea organismului, la crestere si la regenerarea tesuturilor.

Prof. Dr. Gabriela Radulian ne povesteste despre rolul important al zincului pentru organism: „Zincul este implicat in 300 de procese metabolice care se desfasoara in organismul uman. Pe de alta parte, zincul intervine in mentinerea imunitatii corpului, in functionarea normala a leucocitelor, realizand in acest mod apararea organismului impotriva infectiei”.

Citeste si:  Mierea nu este buna pentru copii

Corpul uman nu este capabil sa produca singur zinc, de aceea este important sa apelam la un aport extern pentru a ne asigura ca dispunem de necesarul zilnic. Zincul este continut in alimente precum: carnea rosie, fructele de mare, peste, produse lactate.

In cazul in care alimentatia nu reuseste sa asigure doza zilnica recomandata de 10 mg de zinc pentru un adult, zincul poate fi suplimentat prin consumul de suplimente alimentare. In plus, zincul in combinatie cu vitamina C reprezinta un mijloc foarte eficient pentru a creste imunitatea organismului, completandu-se reciproc.

Citeste si:  Ce trebuie sa contina dieta unei gravide

Solutia pentru intarirea imunitatii, de la Cetebe C Immunity Plus:

Cetebe C Immunity Plus intareste sistemul imunitar prin combinatia de vitamina C si Zinc, cu eliberare prelungita, are efect antioxidant si ajuta la mentinerea sanatatii si a performantelor organismului. Vitamina C sustine apararea initiala impotriva penetrarii virusilor si bacteriilor in celulele sanatoase ale organismului, in timp ce zincul contribuie la pregatirea celulelor specializate ale sistemului imunitar pentru lupta cu virusii si bacteriile.

Citeste si:  GSK sustine primul grup de terapie si instruire pentru pacientii afectati de boala Parkinson

In plus, capsulele cu eliberare prelungita sunt special concepute pentru a furniza vitamina C impreuna cu zincul in mod treptat, ceea ce asigura corpului necesarul de vitamina C timp de 8 – 12 ore. Absorbtia vitaminei C este mai buna atunci cand aceasta este furnizata organismului treptat, iar in cazul Cetebe C Immunity Plus, datorita capsulelor cu eliberare prelungita, 98% din vitamina C devine disponibila organismului. In cazul produselor obisnuite, cantitatea de vitamina C oferita in timp scurt depaseste capacitatea de absorbtie imediata a organismului, astfel incat cantitatea de vitamina C care nu s-a absorbit in primele ore de la administrare se elimina.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.