Care este secretul virilitatii masculine?

Secretul unei vieti sexuale sanatoase si de durata nu este prezenta dorintei sexuale, ci mai degraba buna functionare a sistemului arterial, arata un nou studiu. Aparent, simplul mesaj transmis de creier catre organele sexuale pentru obtinerea erectiei nu este suficient, virilitatea fiind mai degraba o chestiune legata de circulatia sanguina.

„Este cunoscut faptul ca 75% dintre disfunctiile erectile au o cauza fizica, iar in majoritatea cazurilor aceasta cauza fizica o constituie deteriorarea arteriala”, explica endocrinologul Carolyn Allan, autoarea studiului. „Exista si alte cauze fizice cum ar fi deteriorarea nervilor dupa o operatie de prostata, traumatismele coloanei vertebrale sau nivelul scazut de testosteron, insa de obicei la barbatii cu disfunctii erectile care au fi o hipertensiune arteriala si o hipercolesterolemie asociata, cel mai probabil de vina sunt arterele”.

Citeste si:  Cateva statistici infioratoare despre boli venerice

Pentru producerea erectiei, vasele de sange trebuie sa se extinda pentru a primi suficient sange, insa daca acestea sunt compromise ca urmare a hipertensiuni arteriale, fumatului sau diabetului, atunci erectia nu se poate produce in conditii normale.

De aceea, un sistem cardiovascular sanatos inseamna o viata sexuala mai indelungata, chiar si odata cu inaintarea in varsta. „Evident odata cu inaintarea in varsta, functia sexuala se diminueaza. Insa, diferenta dintre un varstnic cu artere sanatoase si unul cu artere deteriorate este ca primul poate suferi doar ocazional tulburari erectile usoare”.

Citeste si:  Alimentatia previne cancerul

Din pacate insa, disfunctiile erectile sunt prezente si la barbati mai tineri, de 20-30 de ani, pe fondul nivelului crescut de colesterol si al problemelor metabolice.

De aceea, cercetatoarea recomanda barbatilor sa nu apeleze la medicamente pentru promovarea erectiei (cum este celebra pastila albastra, Viagra) inainte de a face cateva schimbari majore in stilul de viata: scaderea in greutate, renuntarea la fumat si adoptarea unei diete cu continut scazut de colesterol. Potrivit studiului, aceste trei directii au dus la imbunatatirea semnificativa a functiei sexuale.

Citeste si:  Depasirea dozei zilnice de cofeina, risc dublu de atac vascular cerebral

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.